Clienții Revolut pot cumpăra peste 40 de obligațiuni guvernamentale și corporate. În curând și titluri românești în aplicație

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienți retail în România, deschide accesul clienților din piața locală la un produs nou de investiții - obligațiunile guvernamentale și corporate, oferit prin entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB. Conform declarațiilor instituției ”pentru moment, nu avem incluse și obligațiuni emise de entități din România (doar din Franța, Spania, SUA, Polonia, Slovacia, Lituania, Finlanda), dar lucrăm la diversificarea portofoliului”. 
Gabriela Ţinteanu - lun, 17 iun. 2024, 22:10
Clienții Revolut pot cumpăra peste 40 de obligațiuni guvernamentale și corporate. În curând și titluri românești în aplicație

Clienții Revolut din România și din Spațiul Economic European (SEE) vor putea investi în obligațiuni guvernamentale și corporate pentru care se acordă randamente brute anuale  fixe de până la 5,5%. Astfel, Revolut își extinde oferta pentru cei interesați de investiții, cu peste 3.000 de active valabile în aplicație, printre care acțiuni ale companiilor listate pe piețele din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, ETF-uri și acum și obligațiuni.

De asemenea, recent, Revolut a anunțat că a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea anuală totală a activelor deținut de un client pentru produsele investiționale puse la dispoziția clienților din Regatul Unit și SEE

Se poate investi de la 100 de euro în obligațiuni cu o taxă fixă de minimum 1 euro pe tranzacție. Pot fi cumpărate deocamdată, bonduri din Franța, Spania, SUA, Polonia, Slovacia, Lituania, Finlanda  

”Obligațiunile emise de state sau de companii private pot fi un start potrivit pentru cei care nu vor să își asume riscuri prea mari și își doresc un portofoliu divers. Evaluările bune de credit și protecția împotriva inflației contribuie și mai mult la atractivitatea lor pentru investitorii care caută stabilitate și randamente potențial de încredere”, arată reprezentanții Revolut.

Pentru momentul lansării, produsul propus de Revolut face posibilă tranzacționarea a aproape 40 de obligațiuni corporate și guvernamentale și lista se va extinde în perioada următoare. Suma minimă care poate fi investită este de 100 de euro, cu o taxă fixă/ tranzacție de 0,25% (cel puțin 1 euro). Se pot aplica și alte taxe sau comisioane.

Momentan, banca digitală oferă obligațiuni guvernamentale din Franța, Spania, SUA, Polonia, Slovacia, Lituania și Finlanda, dar declară că lucrează intens la diversificarea portofoliului și introducerea bondurilor românești în oferta sa investițională. Deocamdată nu este posibil să cumperi titluri de stat românești prin Revolut.

Acesta este un pas mai departe făcut de Revolut în misiunea sa de a construi una dintre cele mai accesibile platforme de investiții all-in-one. Utilizatorii pot investi în peste 2.800 de acțiuni ale companiilor listate pe bursele americane și din UE, mai mult de 500 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri).

Tot de anul acesta, Revolut a eliminat taxa de custodie de 0,12% din valoarea de piață anuală a activelor deținute de un client, care se aplica anterior pentru deținerile în aplicație în secțiunea Tranzacționare ale clienților din Regatul Unit sau din Spațiul Economic European (SEE). În cele două arii, serviciile de tranzacționare sunt oferite de Revolut Trading Ltd și, respectiv, de entitatea lituaniană Revolut Securities Europe UAB.

„Continuăm extinderea ofertei de investiții Revolut cu obligațiuni, o modalitate adecvată de a diversifica portofoliul de investiții, de a proteja fondurile investite  împotriva incertitudinii și de a genera un venit fix. Cu randamente potențiale mai mari și beneficii de diversificare, obligațiunile oferă o alternativă convingătoare pentru investitorii care doresc să își construiască viitoarea bunăstare, optimizându-și capitalul”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth & Trading (SEE).

 

Ce tip de comportament investițional adoptă europenii și românii?

Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut,  32% dintre respondenții români au declarat că au o toleranță redusă la risc, ceea ce îi face să se poziționeze printre europenii prudenți, care preferă investițiile mai sigure. În privința preferinței pentru instrumente investiționale cu risc scăzut, croații (38%) se află pe prima poziție și pe locul al doilea portughezii (34%), cu valori superioare mediei europene care este de 29%.

Același studiu a arătat că 23% dintre respondenții români preferă un risc moderat și de aceea înclină spre diversificarea portofoliilor, în timp ce 12% dintre respondenți arată un comportament investițional mai curajos și acceptă instrumente mai riscante. Doar bulgarii, cu 18%, sunt mai deschiși față de investițiile cu grad ridicat de risc decât românii, iar după români se poziționează slovacii cu 10%.

Românii se numără printre europenii care se declară mai interesați decât restul respondenților din studiu de investițiile pe piețele de capital și în instrumente precum bondurile, ETF-urile etc., în condițiile în care media la nivel european este de 59%, iar în România 67%.

Același studiu ne arată că sumele investite sunt mai mici în cazul respondenților din România față de cei din Europa. Dacă ponderea celor care investesc sub 100 de euro pe lună este de 22% la nivel european, în cazul românilor, procentul urcă la 29%. Între 100 și 250 de euro pe lună spun că investesc 21% dintre respondenții români, între 250 și 500 de euro – 6%, iar între 500-1.000 de euro pe lună, 4% dintre respondenți.

Noi servicii de investiții introduse de Revolut

Revolut a introdus recent o gamă largă de opțiuni de investiții pentru clienții săi din SEE, toate disponibile în aplicația Revolut: acțiuni tranzacționate pe piețele americane și europene, ETF-uri și acum obligațiuni. Compania a introdus, de asemenea, Trading Pro – un abonament cu plată care oferă, printre alte beneficii, acces la comisioane mai mici și limite mai mari ale comenzilor, dar și funcții de analiză suplimentare. Pentru investitori aflați la început de drum, Revolut oferă serviciul său Consultantul Robo, care este cel mai avantajos pentru clienții cu o experiență limitată sau începători sau care nu au timp să facă cercetări ample și să tranzacționeze în mod activ.

Serviciile de investiții pentru clienții din SEE sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (“Revolut”), o companie de investiții autorizată și reglementată de Banca Lituaniei. La fel ca în cazul oricărei investiții, acesta este un capital expus riscului. Performanțele anterioare și randamentul afișat în aplicație sunt exprimate în valori brute și nu reprezintă un indicator al viitoarelor câștiguri. Valoarea investițiilor poate fluctua, poate crește sau scădea, iar clienții ar putea primi mai puțini bani decât valoarea inițială a investiției sau pot pierde în integralitate suma investită. De asemenea, fluctuațiile cursului valutar pot influența câștigurile aduse de investiția inițială. Clienții trebuie să se documenteze în legătură cu riscurile relevante din Informarea privind riscurile, disponibilă pe site-ul Revolut, înainte de a lua orice decizie de investiție, și se pot informa despre riscurile specifice produselor de tranzacționare pe site-ul www.revolut.com (Termeni și condiții, Întrebări frecvente, și Descrierea riscului).

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
Turiștii care aleg Grecia încep să se orienteze către lunile din afara sezonului de vârf tradițional
În Grecia, cererea de călătorii în timpul verii se modifică, de la lunile de vârf tradiţionale iulie şi august, la lunile mai, iunie şi septembrie, în urma schimbărilor climatice şi a......
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o țintă militară ucraineană
Vladimir Putin declară că Rusia a folosit o rachetă balistică hipersonică cu rază medie de acţiune pentru a lovi o ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi seara, într-un discurs către naţiune, că Rusia a lansat un atac cu rachetă ...
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția GMP & U a câștigat contul TAZZ
Agenția de comunicare GMP & U anunță că a câștigat contul Tazz, în urma unei licitații, completându-și astfel portofoliul ...
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Burduja anunță că în mai 2025 va fi finalizată centrala pe gaz de la Iernut
Executivul a aprobat joi prelungirea Planului Naţional de Investiţii, ultimul obiectiv rămas în finanţare fiind centrala ...