Direct Pharma Logistics intră pe piaţa din Bulgaria şi în 2025 – în Republica Moldova

Grupul de companii farmaceutice Direct Pharma Logistics, format din Direct Pharma Logistics, Pharmalink și Farmatop, își extinde operațiunile de distribuție de medicamente şi intră pe piaţa din Bulgaria. Anul viitor, grupul de firme intră şi în Republica Moldova.
Economica.net - mie, 03 iul. 2024, 11:02
Direct Pharma Logistics intră pe piaţa din Bulgaria şi în 2025 - în Republica Moldova

„Misiunea noastră este aceea de a facilita accesul pacienților din Bulgaria la medicamente și soluții inovative care nu sunt disponibile pe piața din Bulgaria, din diferite motive legate de strategiile companiilor și a autorităților din țările respective. De aceea, am decis să ne implicăm în acest proces, să acoperim cât mai multe dintre verigi: înregistrarea produselor, promovarea lor, importul si distribuția acestora”, spune Octavian Iacob, cofondator al Direct Pharma Logistics.

Bulgaria reprezintă o piață cu mult potențial, având în vedere că există un deficit major de medicamente, conform declarațiilor Uniunii Farmaceutice Bulgare.

Pentru început, structura comercială a organizației din Bulgaria va fi formată dintr-un director general, Marius Cănălău, un farmacist șef, un legal adviser și 4 reprezentanți medicali, iar activitatea de depozitare, logistică și distribuție va fi coordonată de partenerul local al grupului, compania bulgară Medex.

„Pentru producătorii cu care noi colaborăm, un mare avantaj este reprezentat de simplificarea accesului în alte piețe învecinate cu România, unde aceștia nu sunt prezenți în acest moment. De asemenea, vom putea negocia si semna contracte de exclusivitate cu viitori parteneri care își doresc sa acceseze mai multe piețe printr-un singur partener. De-a lungul celor 10 ani de activitate, ne-am confruntat cu această solicitare din partea unor companii partenere și mereu ne-am dorit extinderea și pe alte piețe. Am vrut însă mai întâi să ne consolidăm ca grup, să căpătăm experiența pe care azi o avem, așadar a venit momentul să ne desfășurăm activitatea în mai multe zone din Europa”, a adăugat Octavian Iacob.

Direct Pharma Logistics a avut o cifră de afaceri de 11,1 milioane de euro în primul trimestru din 2024, cu 13% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
ANCOM: Traficul zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023
ANCOM: Traficul zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023
Traficul mediu zilnic de internet în roaming în România al utilizatorilor din Republica Moldova s-a dublat în 2023, ajungând la aproape de trei ori mai mult faţă de traficul de internet în......
Curtea de Conturi Europeană: Politica de coeziune, afectată de erori numeroase
Curtea de Conturi Europeană: Politica de coeziune, afectată de erori numeroase
Politica de coeziune este un domeniu major de cheltuieli al UE. De-a lungul anilor, cheltuielile pentru coeziune din bugetul ...
Banca Angliei l-a angajat pe fostul supervizor al BCE, italianul Andrea Enria
Banca Angliei l-a angajat pe fostul supervizor al BCE, italianul Andrea Enria
Andrea Enria, italianul care a condus până la finalul anului trecut Consiliul de supervizare bancară din cadrul BCE, va ...
UPDATED. Ce se întâmplă azi după ce 30 de zboruri TAROM de pe Otopeni au fost anulate ieri
UPDATED. Ce se întâmplă azi după ce 30 de zboruri TAROM de pe Otopeni au fost anulate ieri
Aproape toate zborurile TAROM de pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, atât interne, cât și externe au fost anulate ...