Giganții mondiali ai petrolului se implică într-un proiect gigantic de LNG din Emirate

Mari companii  petroliere nternaționale, ca Shell, BP și TotalEnergies, precum și compania japoneză Mitsui & Co, au convenit să cumpere fiecare câte 10% dintr-un nou nou proiect gigantic de LNG din Emiratele Arabe Unite, au declarat pentru Bloomberg surse  familiarizate cu situația.
Mihai Nicuţ - Dum, 07 iul. 2024, 00:02
Giganții mondiali ai petrolului se implică într-un proiect gigantic de LNG din Emirate

Firmele internaționale vor investi în proiectul Ruwais LNG al companiei petroliere naționale ADNOC din Abu Dhabi, în condițiile în care Big Oil continuă să parieze pe creșterea cererii de gaze naturale  și gaze naturale lichefiate (LNG) în următorii ani.

BP, TotalEnergies și Mitsui sunt în prezent parteneri în singura facilitate de export de LNG existentă în EAU, situată pe insula Das.

Luna trecută, ADNOC a luat decizia finală de investiție pentru proiectul Ruwais LNG, care va dubla capacitatea de producție de LNG existentă în Emiratele Arabe Unite.

Uzina Ruwais LNG va consta în două trenuri de lichefiere a LNG de 4,8 milioane de tone metrice pe an (mmtpa), cu o capacitate totală de 9,6 mmtpa. Astfel, capacitatea de producție de GNL existentă a ADNOC va fi mai mult decât dublată, ajungând la aproximativ 15 mmtpa, asta în condițiile în care compania emirateză își construiește portofoliul internațional de clienți de LNG.

Proiectul, situat în orașul industrial Al Ruwais din regiunea Al Dhafra din Abu Dhabi, va fi prima instalație de export de LNG din regiunea Orientul Mijlociu și Africa de Nord (care va funcționa pe bază de energie curată, devenind astfel una dintre instalațiile de LNG cu cea mai scăzută intensitate de carbon din lume, afirmă ADNOC.

Gigantul energetic de stat din Emirate a atribuit contractul de inginerie, achiziții și construcții (EPC) pentru proiectul evaluat la aproximativ 5,5 miliarde de dolari.

ADNOC a pariat mult pe LNG în ultimele luni, încercând să își extindă producția internă și capacitatea de export și să cumpere participații minoritare în proiecte LNG în străinătate, inclusiv în Statele Unite.

În mai, ADNOC a cumpărat o participație de 11,7% în faza 1 a proiectului de export Rio Grande LNG al NextDecade din Texas, anunțând prima sa investiție strategică în SUA. ADNOC a semnat, de asemenea, un acord cu Next Decade de achizițție de LNG pe 20 de ani, de la  Rio Grande LNG Train 4.

Grupul din Abu Dhabi a anunțat, de asemenea, în luna mai, achiziționarea unei participații de 10% într-un proiect LNG în largul Mozambicului, continuând să își extindă operațiunile internaționale în domeniul gazelor naturale.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Jurgen Stock, șeful Interpol: Grupările de crimă organizată operează ca niște întreprinderi globale, care dețin cantități astronomice de resurse
Jurgen Stock, șeful Interpol: Grupările de crimă organizată operează ca niște întreprinderi globale, care dețin cantități ...
Secretarul general al organizaţiei internaţionale de cooperare a forţelor de poliţie Interpol, Jurgen Stock, a tras un semnal de alarmă cu privire la operaţiunile bandelor internaţionale....
Ciolacu: Domnul preşedinte Iohannis ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii zece ani, oricum se vor afla
Ciolacu: Domnul preşedinte Iohannis ar trebui să desecretizeze toate cheltuielile pe care le-a avut în ultimii zece ani, ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că şeful statului Klaus Iohannis ar trebui să desecretizeze ...
Un cataraman de mare viteză va face curse regulate între Istanbul și Burgas începând din 11 octombrie
Un cataraman de mare viteză va face curse regulate între Istanbul și Burgas începând din 11 octombrie
Operatorul turc de transport IDO va organiza călătorii regulate cu un catamaran de mare viteză între Burgas şi Istanbul, ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prețurile carburanților auto au crescut din nou sămbătă dimineață, la doar două zile de la precedenta creștere de preț.