Dumitraşcu a afirmat că decizia instanţei privind reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica este o surpriză, iar autorităţile aşteaptă motivarea instanţei pentru a adopta căile de atac cele mai potrivite în vederea desfiinţării acestei decizii.
‘Aceeaşi instanţă, în speţe similare, atât înainte cât şi ulterior deciziei privind Hidroelectrica, a dat două decizii definitive în care a respins cereri de reintrare în insolvenţă’, a spus Dumitraşcu, care a adăugat că în acest context nu mai poate fi avansată o prognoză privind termenul de listare a companiei.
În ceea ce priveşte celelalte două companii – Complexul Energetic Oltenia şi Electrica, Dumitraşcu a afirmat că procesul privind listarea merge înainte.
Pentru Electrica, termenul de listare asumat este menţinut şi compania ar putea fi în piaţă în primele zile din iunie.
Joi, 20 martie, va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) unde va fi aprobată desprinderea unei societăţi din Electrica şi care se va ocupa numai de administrarea participaţiilor la societăţile privatizate, măsură fiind menită să sporească atractivitatea companiei pentru investitori.
În condiţiile actuale de piaţă, care nu sunt cele mai favorabile, Electrica este o companie vandabilă, cerută şi care va evolua bine, a spus Dumitraşcu.
Pentru Complexul Energetic Oltenia, procedurile de pregătire pentru listare vor fi finalizate la mijlocul lunii iulie, iar termenul de listare va fi împins probabil spre 15 septembrie – octombrie, după ce autorităţile au avut dificultăţi să găsească un consultant internaţional pentru evaluarea rezervelor de cărbune, iar consultantul ales a cerut un termen mai lung pentru această operaţiune.