Valea Oltului, închisă. Ziua 2: Au fost tăiați 1.300 din 20.000 de arbori VIDEO UPDATE

A început a doua zi de lucru pe Valea Oltului, anunță marți Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Amintim că în perioada 8 iulie - 9 august este închisă circulația pe timpul zilei pe DN7 între Boița și Lazaret, pentru lucrări de defrișare necesare construirii secțiunii 2 din Autostrada Sibiu - Pitești (A1).
Anemona Andone - mar, 09 iul. 2024, 11:18
Valea Oltului, închisă. Ziua 2:  Au fost tăiați 1.300 din 20.000 de arbori VIDEO UPDATE

valea oltului

 

Valea Oltului, ziua 2

UPDATE 20:20

Sectorul Boița- Lazaret al DN7 a fost redeschis circulației de la ora 20.00, potrivit calendarului de lucrări anunțat. Lucrările vor fi reluate mâine dimineață începând cu ora 6.00, a informat marți seara ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit lui, în două zile, echipele care se ocupă de defrișare au tăiat peste 1300 de arbori și au avansat cu drumurile tehnologice care permit accesul la zonele înalte ale versantului.

„Pe măsură ce accesul la zonele de lucru va fi mai facil, viteza lucrărilor de defrișare va crește”, a mai spus șeful Transporturilor.

Știrea inițială

Cele opt echipe mobilizate de constructor excavează și taie arborii în continuare în imediata apropiere a drumului național, spun cei de la DRDP Brașov, pe pagina de Facebook a Regionalei.

„Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, adaugă reprezentanții DRDP Brașov.

 

La începutul celei de-a doua zile a lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7 de pe Valea Oltului, antreprenorul este mobilizat în teren cu 8 excavatoare, 1 autogreder, 2 încărcătoare frontale, 3 buldoexcavatoare, 8 autobasculante și 3 echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant, precizează și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
„Deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, explică cei de la CNAIR.

Valea Oltului, închisă pentru o lună

Luni, 8 iulie, au început lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, Valea Oltului, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000. Antreprenorul a deschis inițial cinci puncte de lucru (coridoare) din cele opt necesare. Luni, la ora 20:00,  a fost redeschisă circulația.

Lucrările de defrișare a versantului de pe Valea Oltului care au început luni au avut ca scop inclusiv asigurarea unor trasee la parcelele de pădure de pe zonele înalte ale versantului, spun reprezentanții CNAIR.

Potrivit lor, până luni după – amiază fuseseră deja tăiați peste 800 de arbori din cei aproximativ 20.000 de pe acest sector.

În timpul operațiunilor au căzut pe carosabil cantități semnificative de pietre și masă lemnoasă.

Acestea au fost îndepărtate pentru punerea în siguranță a drumului, astfel încât utilajele și autovehiculele să poată circula în perioadele temporare de timp stabilite pe timpul zilei (orele 7.30 – 8.00 și orele 16.30 – 17.00).

Înainte de deschiderea circulației pe timpul nopții (orele 20.00 – 06.00), antreprenorul va lua măsuri de asigurare a zonelor defrișate și de punere în siguranță a drumului, adaugă cei de la CNAIR.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat la începutul lunii iulie că circulația pe DN7, Valea Oltului, va fi închisă pe perioada zilei între 8 iulie și 9 august, pentru lucrări la Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 2. Potrivit lui, măsura nu putea fi evitată.

În aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire pentru secțiunea 2 Boița – Cornetu din Autostrada Sibiu – Pitești (A1), mai exact pentru primul kilometru dinspre Boița. Aici urmează să fie construit un viaduct de 650 de metri. Amintim că asocierea Mapa – Cengiz a câștigat contractul pentru acest lot montan din prima autostradă transcarpatică a României.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul grec vrea un răspuns urgent din partea Comisiei Europene referitor la explozia prețurilor la electricitate în statele din Europa Centrală și de Est
Guvernul grec vrea un răspuns urgent din partea Comisiei Europene referitor la explozia prețurilor la electricitate în ...
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis (foto), a cerut Comisiei Europene să răspundă de urgenţă la explozia preţurilor la electricitate în Europa Centrală şi de Est, care potrivit......
După ani de subperformanță, brandurile de fashion “de mall” își revin, depășind performanțele acțiunilor mărcilor de lux
După ani de subperformanță, brandurile de fashion “de mall” își revin, depășind performanțele acțiunilor mărcilor de lux
Cu sezonul podiumurilor europene debutând vineri cu Săptămâna Modei de la Londra, o nouă cercetare a platformei de tranzacționare ...
ANAR: Gradul de umplere a lacurilor de acumulare a scăzut la 70,60%. În 556 de localităţi se menţin restricţiile în furnizarea apei
ANAR: Gradul de umplere a lacurilor de acumulare a scăzut la 70,60%. În 556 de localităţi se menţin restricţiile în ...
Două sectoare de râuri din bazinul hidrografic Argeş-Vedea şi unul din bazinul hidrografic Prut-Bârlad rămân secate, ...
Rețele Electrice Dobrogea investește peste 162 de milioane de lei în infrastructura energetică din județul Călărași
Rețele Electrice Dobrogea investește peste 162 de milioane de lei în infrastructura energetică din județul Călărași
Compania Rețele Electrice Dobrogea a lansat, prin intermediul sistemului informatic de achiziții publice (SEAP), o procedură ...