ING Groep intenţionează să utilizeze fondurile rezultate din vânzarea a 33,5 milioane de acţiuni la ING US pentru a-şi reduce datoria. În anul 2008, ING a primit ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări.
Printre băncile care intermediază vânzarea acţiunilor ING se află Morgan Stanley şi Goldman Sachs Group Inc. Marţi, acţiunile ING US au urcat la bursa de la New York cu 2%, la 36,30 dolari.
Conform acordului convenit cu organismele europene, ING trebuie să vândă cel puţin 25% din acţiunile ING US până la finele lui 2013 şi mai multe de jumătate până la finele lui 2014, iar restul până la sfârşitul lui 2016. De asemenea, până la sfârşitul lui 2018 ING trebuie să finalizeze vânzarea operaţiunilor globale de asigurări.
Luna trecută, ING a raportat rezultate anuale peste aşteptări, datorită îmbunătăţirii performanţelor diviziei bancare.
În 2013, profitul net al ING s-a ridicat la 3,25 miliarde de euro (4,45 miliarde de dolari), cu 22% mai ridicat decât în 2012, peste estimările analiştilor, care se aşteptau la câştiguri de 3,06 miliarde de euro.
‘Această îmbunătăţire a fost determinată de performanţa solidă a ING Bank, care a înregistrat o creştere de 21,6% a rezultatului înainte de taxe’, a declarat directorul general al ING, Ralph Hamers.
Câştigurile operaţionale la divizia de asigurări a ING au urcat cu 6,4%.
ING a anunţat că nu va plăti dividende pentru 2013.
Pregătirile ING de vânzare a unei participaţii în operaţiunile din Europa şi Japonia, printr-o ofertă publică iniţială în 2014, sunt în grafic, după majorarea capitalului, a anunţat grupul olandez.
‘Intenţionăm să mergem pe piaţă anul acesta, estimând că vor fi favorabile condiţiile’, a declarat Ralph Hamers.
ING va concedia încă 300 de angajaţi în Olanda, pe lângă cele 4.100 de concedieri anunţate deja la divizia de consumer banking.
Anul trecut, ING Groep NV a anunţat că va finaliza procesul de reorganizare până în 2016, cu doi ani mai devreme decât era prevăzut, după ce a obţinut acordul autorităţilor de reglementare pentru a combina divizia sa de asigurări din Japonia cu operaţiunile din Europa, în oferta publică iniţială din 2014.
Potrivit acordului convenit cu Comisia Europeană, ING va accelera vânzarea tuturor activităţilor de asigurări din Europa şi de management al investiţiilor până în 2016. Termenul limită pentru vânzarea a peste 50% din ING Life Japan a fost extins cu doi ani, până la sfârşitul lui 2015, după ce grupul olandez de servicii financiare nu a reuşit să găsească un cumpărător.
ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.