‘Între 60 – 67% dintre furturi au loc prin angajaţi şi agenţii de pază. Două treimi din fraudele comise în supermarket sunt datorate personalului. Am ajuns la stadiul în care monitorizăm chiar bonul de casă pe camere de luat vederi, pe care îl comparăm cu marfa’, a spus Pavel.
Pe de altă parte, directorul Bălan Şendrulescu a precizat că, în urma unei monitorizări specializate, au fost depistate 200 de metode prin care pot fi furate bunuri din supermarket.
‘Există 200 de metode de furt. Unii au fost chiar foarte interesaţi să vadă lista cu acestea. Pagubele cauzate prin fraudă sunt între 1,3 – 2% din valoarea vânzărilor, ceea ce reprezintă foarte mult pentru un supermarket. Noi am implementat soluţii antifraudă legate inclusiv de angajaţi şi soluţii antifraudă legate de clienţii magazinelor. Am trecut şi la introducerea unor proceduri digitale speciale, astfel încât omul de la securitate este alertat dacă la o casă de marcat se întâmplă ceva neobişnuit’, a arătat Şendrulescu.
RBC a prezentat, miercuri, rezultatele din 2013, raportând o creştere a cifrei de afaceri cu 6%, până la 15,6 milioane euro.