„După validare, vom putea publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia va fi anunțat și termenul limită pentru depunerea ofertelor”, transmite Pistol pe pagina proprie de Facebook.
Contractul pentru lotul 2 al A7 Pașcani – Suceava prevede și realizarea a 44 de lucrări de arta, printre care 2 structuri de o complexitate tehnică ridicată:
– Pod la km 34+414 (peste Râul Siret și DJ208C) în lungime de 845,10 m;
– Pasaj la km 47+994 (peste CF511) în lungime de 625,10 m.
Vor mai fi construite două parcări de scurtă durată și două spații de servicii care vor fi utilate cu 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice, potrivit lui Pistol.
În cadrul contractului pentru acest lot din A7 se prevede inclusiv realizarea drumului de legatură DN29 – Aeroportul Internațional Suceava (5,2 km) și 3 noduri rutiere:
– Nodul Roșcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km),
– Nodul rutier Dumbraveni, la intersecția cu DJ208B (Verești – Dumbrăveni),
– Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internațional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul cât și cu DN29.
Contractul prevede a durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027.
Indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Autostrada Paşcani – Suceava” (62 km) au fost aprobați în ședința din 11 aprilie, a Guvernului României.
9,2 miliarde de lei vor asigura construcția Autostrăzii Pașcani – Suceava (parte a Autostrăzii Moldovei A7) care va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava, a anunțat atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
Potrivit lui, cu banii alocați prin Programul de Transport se vor construi cei aproximativ 62 de km ai acestei autostrăzi, pe traseul căreia vor fi realizate inclusiv 72 de pasaje, poduri, viaducte și 5 noduri rutiere (Nod Rutier Tătăruși – Heci, Nod Rutier Dolhasca, Nod Rutier Roşcani, Nod Rutier Dumbrăveni și Nod Rutier Aeroport Suceava).