Autostrada A7 Pașcani – Suceava: Documentația pentru lotul 2, trimisă luni la ANAP

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis luni spre validare la ANAP și documentația pentru lansarea procedurii de achiziție publică a contractului pentru proiectarea și execuția Lotului 2 (28,97 km) a Autostrăzii Pașcani - Suceava (A7), a anunțat luni Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.
Anemona Andone - lun, 15 iul. 2024, 18:41
Autostrada A7 Pașcani - Suceava: Documentația pentru lotul 2, trimisă luni la ANAP

a7

„După validare, vom putea publica Anunțul de Participare la licitație, în cadrul căruia va fi anunțat și termenul limită pentru depunerea ofertelor”, transmite Pistol pe pagina proprie de Facebook.

Contractul pentru lotul 2 al A7 Pașcani – Suceava prevede și realizarea a 44 de lucrări de arta, printre care 2 structuri de o complexitate tehnică ridicată:

– Pod la km 34+414 (peste Râul Siret și DJ208C) în lungime de 845,10 m;
– Pasaj la km 47+994 (peste CF511) în lungime de 625,10 m.

A7, cu stații de încărcare pentru autoturisme electrice

Vor mai fi construite două parcări de scurtă durată și două spații de servicii care vor fi utilate cu 8 stații de încărcare pentru autoturismele electrice, potrivit lui Pistol.

În cadrul contractului pentru acest lot din A7 se prevede inclusiv realizarea drumului de legatură DN29 – Aeroportul Internațional Suceava (5,2 km) și 3 noduri rutiere:

– Nodul Roșcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km),
– Nodul rutier Dumbraveni, la intersecția cu DJ208B (Verești – Dumbrăveni),
– Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internațional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul cât și cu DN29.

Contractul prevede a durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) și este finanțat prin Programul Transport (PT) 2021-2027.

Indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Autostrada Paşcani – Suceava” (62 km) au fost aprobați în ședința din 11 aprilie, a Guvernului României.

9,2 miliarde de lei vor asigura construcția Autostrăzii Pașcani – Suceava (parte a Autostrăzii Moldovei A7) care va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava, a anunțat atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Potrivit lui, cu banii alocați prin Programul de Transport se vor construi cei aproximativ 62 de km ai acestei autostrăzi, pe traseul căreia vor fi realizate inclusiv 72 de pasaje, poduri, viaducte și 5 noduri rutiere (Nod Rutier Tătăruși – Heci, Nod Rutier Dolhasca, Nod Rutier Roşcani, Nod Rutier Dumbrăveni și Nod Rutier Aeroport Suceava).

Te-ar mai putea interesa și
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Președintele Joe Biden șterge încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile pentru studii făcute de americani
Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anulat joi încă 4,5 miliarde de dolari din datoriile contractate de americani pentru studii, informează Reuters şi AFP, relatează Agerpres....
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș ...
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...