Avion militar sirian doborât de Turcia: Damascul denunță „o agresiune flagrantă”

Siria a denunțat duminică o 'agresiune flagrantă' din partea Turciei, pe care o acuză că a doborât un avion militar sirian în regiunea frontalieră Kassab, din nord-vestul țării, transmit AFP și Reuters.
Economica.net - Dum, 23 mart. 2014, 14:05
Avion militar sirian doborât de Turcia: Damascul denunță

”Într-o agresiune flagrantă care a evidențiat implicarea premierului (turc Recep Tayyip) Erdogan în susținerea grupărilor teroriste, apărarea antiaeriană turcă a doborât un avion militar sirian care urmărea grupuri teroriste în interiorul teritoriului sirian, la Kassab”, a declarat o sursă militară de la Damasc.

Pilotul avionului a reușit să se catapulteze și s-a salvat, potrivit aceleiași surse.

Regimul de la Damasc îi numește ‘teroriști’ pe toți opozanții și rebelii care luptă pentru răsturnarea președintelui Bashar al-Assad de la putere.

La rândul său, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a felicitat armata turcă pentru doborârea avionului militar sirian și a avertizat că riposta Turciei va fi sporită în alte cazuri de încălcare a spațiului său aerian de către Siria.

Un avion militar sirian a fost doborât duminică de către apărarea antiaeriană turcă în timp ce bombarda un grup de rebeli care încercau să preia controlul asupra unui post frontalier în nord-vestul Siriei, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra).

Informația a fost confirmată de postul de televiziune turc NTV, care citează oficiali turci. Conform acestora, avionul a violat spațiul aerian al Turciei.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul Masdar construiește și cumpără regenerabile în zona Balcanilor, dar la noi parteneriatul cu Hidroelectrica, vechi de un an și jumătate, rămâne la nivel de hârtii
Gigantul Masdar construiește și cumpără regenerabile în zona Balcanilor, dar la noi parteneriatul cu Hidroelectrica, ...
Gigantul emiratez Masdar rămâne la nivel de hârtii în partemeriatul pe care în are cu Hidroelectrica pentru proiecctele de energie regenerabilă și de stocare din România, însă este din ce......
Iranul a trimis sateliţi în Rusia pentru a fi lansaţi în spaţiu, potrivit Tasnim
Iranul a trimis sateliţi în Rusia pentru a fi lansaţi în spaţiu, potrivit Tasnim
Iranul a trimis doi sateliţi de proprie fabricaţie în Rusia pentru a fi plasaţi pe orbită de o rachetă rusească, în ...
Internet gratis în România și toată Europa. Ce trebuie să faci pentru a te conecta
Internet gratis în România și toată Europa. Ce trebuie să faci pentru a te conecta
Localitățile din Uniunea Europeană, inclusiv cele din Româna, au creat încă din 2018 rețele de internet wireless cu ...
Dr. Valentin Filip: „Superpolitik, a book about ordering, disordering or reordering the world”
Dr. Valentin Filip: „Superpolitik, a book about ordering, disordering or reordering the world”
The book "Superpolitik: Superpolitics: Triumph and strategic failure - leaders, great power ambitions and the logic of legitimacy ...