Defrișări Valea Oltului: Constructorul turc a finalizat drumul principal de acces

Noi verificări pe sectorul Boița - Lazaret (Valea Oltului), anunță marți Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit lui, ritmul lucrărilor în această zonă montană dificilă se menține în graficul stabilit iar antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) a finalizat drumul principal de acces (6,24 km).
Anemona Andone - mar, 23 iul. 2024, 14:03
Defrișări Valea Oltului: Constructorul turc a finalizat drumul principal de acces

„Activitățile se concentrează acum pe asigurarea accesului spre zonele în care se vor face geoforaje. Pentru aceasta trebuie realizate mai multe drumuri tehnologice secundare care fac conexiunea cu drumul de acces principal”, explică șeful CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

valea oltului

Potrivit lui, așa cum fusese stabilit la verificarea precedentă, constructorul a suplimentat numărul utilajelor acolo unde frontul de lucru permite.

„Au fost aduse și echipe specializate de alpiniști pentru a curăța versantul de anrocamentele și trunchiurile de copaci care rsică să ajungă pe DN7 în urma lucrărilor de defrișare și de amenajare a drumurilor de acces”, continuă Pistol.

În paralel a fost amplasate bariere speciale de beton pe marginea DN7 și au fost suplimentate echipele de siguranța circulației pe perioada nopții.

„Am atras din nou atenția antreprenorului că trebuie să ia măsuri de prevenire a situațiilor de risc atât în derularea lucrărilor cât și în ceea ce privește circulația pe DN7”, subliniază directorul general al CNAIR.

El atrage atenția că siguranța și respectarea termenului limită pentru finalizarea acestor lucrări dificile (9 august) trebuie să primeze.

„De reușita lucrărilor desfășurate în această lună pe Valea Oltului depinde în mare măsură construcția secțiunii 2 a viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești”, mai spune șeful CNAIR.

La verificările de marți a fost prezent și ministrul Transporturilor Sorin Grindeau. De asemenea, reprezentanți ai antreprenorului turc au menționat că se lucrează în total cu 80 de oameni, din care 10 alpiniști.

valea oltului

Valea Oltului, închisă timp de o lună

În lungime de aproximativ 8 km, sectorul DN7, Valea Oltului, cuprins între Boița și Lazaret este închis zilnic între orele 6.00 și 20.00 în perioada 08 iulie – 09 august.

În acest interval de timp constructorul secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești trebuie să defrișeze aproximativ 10 ha de pădure aflată în zonele critice și să asigure traseele necesare proiectării și execuției.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat anterior că pune la dispoziția celor interesați harta interactivă a variantelor alternative la DN7, Valea Oltului.

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva mai multor oficiali georgieni implicați în reprimarea manifestanților care protestau față de adoptarea unei legi controversate
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva mai multor oficiali georgieni implicați în reprimarea manifestanților care ...
Statele Unite au anunţat luni un nou set de sancţiuni care îi vizează pe oficialii georgieni acuzaţi de reprimarea manifestaţiilor contra unei legi controversate referitoare la ''influenţa......
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 la 7,2 miliarde de euro
Curtea de Conturi Europeană: Veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat în 2023 ...
În 2023, veniturile provenite din deşeurile de ambalaje din plastic nereciclate s-au ridicat la 7,2 miliarde de euro, adică ...
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan își continuă activitatea în România sub noul nume Ayvens
ALD Automotive și LeasePlan anunță că lansează în România noul brand global de mobilitate, Ayvens, care unește cele ...
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
Șocant! Prețul în piața de echilibrare de energie electrică din România a depășit azi 100.000 de lei/MWh
102.142 de lei/MWh. Acesta a fost prețul din piața de echilibrare de energie electrică de la București, de azi, 16 septembrie, ...