CFR Marfă anunță recâștigarea cotei de piață, până la 31% anul trecut

Diversificarea transporturilor, digitalizarea proceselor de transport și controlul costurilor au jucat un rol esențial în redresarea CFR Marfă, cota de piață evoluând de la 21,56% (2020), la 31,2% (2023), a anunțat marți compania.
Anemona Andone - mar, 23 iul. 2024, 15:02
CFR Marfă anunță recâștigarea cotei de piață, până la 31% anul trecut

De asemenea, performanțele financiare ale CFR Marfă au arătat o creștere semnificativă în 2023, respectiv o cifră de afaceri de aproximativ 770 de milioane de lei și un rezultat operațional de circa 110 milioane de lei.

„Primele 5 luni ale anului în curs au fost finalizate cu un rezultat operațional pozitiv”, se mai arată în comunicatul CFR Marfă.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, CFR Marfă a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 778,55 de milioane de lei, față de 689,89 de milioane de lei în 2022.

De asemenea, în 2023 pierderile companiei au fost de 231,14 milioane de lei, față de 153,31 de milioane de lei în anul precendent.

Compania mai transmite că oferă servicii de transport feroviar competitive, în urma eforturilor de restructurare și eficientizare prin care a trecut în ultimii doi ani.

„În contextul angajamentelor asumate de autoritățile române, în concordanță cu obiectivele strategice ale Uniunii Europene, privind transferul către calea ferata a 30% din traficul de mărfuri, CFR Marfă continuă prin dezvoltarea activității sale să contribuie la îndeplinirea acestui deziderat”, spun reprezentanții companiei.

CFR Marfă a transportat peste un milion de tone de cereale

Potrivit lor, oferind servicii de transport feroviar promte în cazuri precum cel generat de conflictul din Ucraina, unde a reușit să transporte peste un milion de tone de cereale, organizarea în timp record a trenurilor cu transporturi umanitare către Turcia afectată de cutremurul major din anul 2023 sau transporturi militare speciale, CFR Marfă a dovedit utilitatea existenței unui operator feroviar național în cazul unor situații excepționale, reprezentând totodată un model de business funcțional, valorificând oportunitățile de piață apărute.

De asemenea, CFR Marfă se implică astfel activ în dezvoltarea coridorului internațional de transport Transcaspic (TMTM) – o inițiativă strategică, atât pentru interesele de afaceri ale societății, cât și pentru interesele regionale ale României – și semnează Memorandumul de cooperare dintre filiala Căilor Ferate din Kazahstan, KTZ Express, în vederea dezvoltării traficului feroviar de mărfuri dintre cele două țări.

Totodată, continuă valorificarea activelor excedentare, neproductive, aflate în executare silită de către ANAF sau aprobate spre vânzare în cadrul procedurii de concordat preventiv cu CNCF CFR S.A., în scopul rambursării accelerate a ajutorului de stat. Toate sumele obținute sunt direcționate exclusiv pentru returnarea ajutorului de stat conform Deciziei Comisiei Europene.

În acest sens, la data de 07.08.2024 vă avea loc la sediul Bursei Române de Mărfuri București (BRM) licitația pentru valorificarea unui imobil situat în Timișoara, Bdul Gen. I. Dragalina, nr. 38. Valorificarea se va face prin licitație publică cu strigare competitivă (preț în urcare) cu plată integrală, informaţii privind desfăşurarea procedurii se pot obţine zilnic la sediul BRM, telefon: 021/317.47.45; 021/316.17.59 sau fax 021/317.28.78.

Te-ar mai putea interesa și
Flota României are cele mai vechi motoare, iar navele românești le depășesc doar pe cele din Slovenia la capacitate de pescuit
Flota României are cele mai vechi motoare, iar navele românești le depășesc doar pe cele din Slovenia la capacitate ...
3,3 milioane de tone de pește au fost capturate anul trecut de flota statelor europene cu ieșire la mare, reiese din datele Eurostat, biroul de statistică a Comisiei Europene. Din totalul......
Miros de criză? Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea la 9 luni din 2024 în creștere cu 19,29% față de anul trecut
Miros de criză? Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea la 9 luni din 2024 în creștere cu 19,29% față de ...
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele nouă luni din 2024 a fost de 13.481, în creştere cu 19,29% ...
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul an, în lingouri între 25% – 29%
Trump a tăiat 7,3% din prețul mondial al aurului. Cât câștigi dacă investești în aur? Prin ETF cam 32% în ultimul ...
Dacă războiul din Ucraina a crescut cu 10% prețul aurului în doi ani, victoria lui Donald Trump la președinția SUA ...
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a reluat creșterea
Finanțarea deficitului bugetar ne crește dobânda la credite. Lichiditatea din piața bancară a scăzut și ROBOR și-a ...
În ultimele 10 zile, ROBOR la 3 luni și cel la 6 luni a crescut cu 20 de puncte de bază, semn că bancile au împrumutat ...