‘Insolvenţa bauMax nu este subiect de discuţie’, a declarat purtătoarea de cuvânt a companiei, Monika Gruber Vogl.
Potrivit acesteia, vânzarea colecţiei de artă a lui Karlheinz Essl ar facilita în mod clar planul de redresare. Monika Gruber Vogl a adăugat că, în prezent, nu se poartă discuţii cu investitorii.
În 2012 (ultimul an pentru care există date disponibile), pierderile grupului bauMax s-au dublat până la 126 milioane de euro, de la 47,2 milioane euro în 2011, din cauza situaţiei dificile de pe pieţele din Europa de Est.
Potrivit APA, bauMax examinează în prezent dacă subsidiarele cu pierderi din Turcia, Bulgaria şi România ar trebui închise. O decizie similară ar putea fi luată pentru divizia din Croaţia. Purtătoarea de cuvânt de la bauMax a precizat că o decizie cu privire la posibile închideri de magazine va fi luată în primăvara acestui an.
Fondatorul companiei, Karlheinz Essl, a făcut luni un apel către statul austriac să preia colecţia sa de obiecte de artă şi astfel să salveze lanţul de magazine de bricolaj. Renumita colecţie Essl include aproape 7.000 de lucrări de artă contemporană din Austria şi din străinătate. Observatorii evaluează această colecţie la 86 milioane euro. Banii ar ajuta la finalizarea procesului de restructurare, în timp ce băncile au fost de acord să acorde companiei o perioadă de răgaz până în luna septembrie 2016.
În prezent, există 66 de locaţii bauMax în Austria, 24 în Cehia, 14 în Slovacia, 15 în Ungaria, patru în Slovenia , şapte în Croaţia, 15 în România, opt în Bulgaria şi şapte în Turcia. În total, bauMax are aproximativ 8.900 de angajaţi, dintre care aproximativ 4.000 în Austria.