Raiffeisen Bank a avut în S1 2024 un profit de 820 milioane lei, în scădere ușoară faţă de 874 mil. lei în S1 2023

Activele Raiffeisen Bank România au ajuns la 74 miliarde lei în primul semestru al anului 2024, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă din 2023, iar performanța financiară a rămas solidă, cu un profit de 820 milioane lei, arată un comunicat al băncii. Totuși, profitul este în ușoară scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când nivelul acestuia s-a ridicat la 874 mil lei.
Gabriela Ţinteanu - mar, 30 iul. 2024, 10:39
Raiffeisen Bank a avut în S1 2024 un profit de 820 milioane lei, în scădere ușoară faţă de 874 mil. lei în S1 2023

În prima jumătate a anului 2024, numărul de planuri de pensii, planuri de investiții și asigurări de viață nou deschise a crescut cu peste 40% comparativ cu perioada similară din 2023. Totodată, digitalizarea fluxurilor și simplificarea interacțiunii cu clienții rămân coordonate esențiale pe toate segmentele, fie că este vorba de operațiuni curente, conturi de economii, depozite la termen, asigurări de viață sau fonduri de investiții. Numărul celor care și-au deschis cont Raiffeisen direct din aplicația de mobile banking a crescut cu aproximativ 300% în prima jumătate a anului comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut, iar plățile online au înregistrat un avans de 30%, spune banca austriacă.

”În prima jumătate a anului am continuat sistematic să accelerăm serviciile de planificare financiară pentru a ne susține clienții în construirea unui viitor mai bun. Am demarat MoonShotX, un proiect care facilitează expansiunea afacerilor din România la nivel regional. Am lansat un nou card, care îmbină serviciile de plăți digitale cu demersul nostru pe termen lung de susținere a comunității. Am investit în tehnologii inovatoare bazate pe Cloud și AI, care ne ajută să ne redefinim și optimizăm operațiunile astfel încât echipele să se axeze pe interacțiuni personalizate 1:1 cu clienții noștri.” – Zdenek Romanek, Președinte & CEO, Raiffeisen Bank România.

Activele Raiffeisen Bank România au ajuns la 74 miliarde lei în primul semestru al anului 2024, în creștere cu 12% față de aceeași perioadă din 2023, iar performanța financiară a rămas solidă, cu un profit de 820 milioane lei. De asemenea, profilul de risc sănătos și evoluția veniturilor (+8% an la an) continuă să reprezinte puncte forte în performanța Raiffeisen Bank în prima jumătate a anului 2024.

Cheltuielile operaționale au crescut cu 12% an la an, reflectând investițiile în formarea angajaților, retenția personalului bine pregătit, extinderea echipei în zone cheie, dar și modernizarea infrastructurii IT, proiecte de transformare digitală și îmbunătățirea constantă a aplicațiilor și soluțiilor oferite clienților. Soldul depozitelor (57,2 miliarde lei)  continuă să se consolideze printr-o creștere de 9% an la an, cu variații pozitive pentru toate segmentele de clienți.

Soldul creditelor acordate clienților este de 40,9 miliarde lei. După un început de an in care cererea de credite în piață a fost mai degrabă modestă, în trimestrul al doilea se observă o  revenire a soldului de credite acordate companiilor (+5% față de trimestrul anterior), în special din zona clienților corporații.

În ceea ce privește evoluția volumelor din prima jumătate a anului 2024 către persoane fizice, creditele de nevoi personale au crescut cu aproximativ 40%, iar cele ipotecare au crescut cu aproximativ 22% comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior. Ofertele foarte competitive lansate în al doilea trimestru aduc și mai multă dinamică și vânzări record pentru lunile următoare, atât la creditele PF negarantate, cât și la cele garantate.

 

Te-ar mai putea interesa și
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a ascuns scufundarea unui submarin cu propulsie nucleară
China a încercat să ascundă naufragiul celui mai recent submarin al său cu propulsie nucleară, a estimat joi un responsabil american din domeniul apărării, notează AFP....
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia cere Uniunii Europene să interzică importurile de gaze naturale lichefiate din Rusia
Belgia îndeamnă Uniunea Europeană să interzică importurile rusești de gaz natural lichefiat (LNG), avertizând că ...
UE nu poartă nicio discuție pentru tranzitul de gaze prin Ucraina
UE nu poartă nicio discuție pentru tranzitul de gaze prin Ucraina
Un oficial UE spune că blocul comunitar nu este implicat în discuții privind tranzitul gazelor prin Ucraina, potrivit ...
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pentru persoane fizice demarează azi. Se va finanţa şi stocarea energiei GHID VIDEO
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pentru persoane fizice demarează azi. Se va finanţa şi stocarea energiei GHID VIDEO
 Sesiunea 2024 de finanţare pentru înscrierea solicitanţilor persoane fizice în cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice" ...