Compania Lukoil Energy&Gas România, parte a grupului petrolier rus Lukoil, care dezvoltă proiecte de energie regenerabilă, a făcut în luna februarie o majorare de capital în valoare de peste 130,9 milioane de euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Aportul are ca origine Olanda, ţară în care gigantul rus are un lanţ de benzinării şi alte afaceri în domeniu, şi este cea mai mare participare străină la capitalul social al unei firme din România, în urmă cu o lună.
Din datele ONRC, anul trecut Lukoil Energy&Gas România, nu a raportat nicio majorare importanta de capital, statisticile Oficiului indicând, pentru fiecare lună a anului, un top 40 societăţi după participarea străină la capitalul social total subscris.
La ce foloseşte Lukoil banii?
Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentanţii Lukoil au spus că banii vor fi investiţi în proiecte de energie regenerabilă şi în centrala termică de lângă rafinăria Petrotel, de la Ploieşti
„SC LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA SRL” a facut o majorare de capital social in valoare de 180 milioane de euro pentru dezvoltarea/modernizarea centralei termo-electrice si pentru construirea parcului fotovoltaic de pe teritoriul Rafinariei PETROTEL-LUKOIL. Societatea va investi si in viitor in proiecte din sectorul energiei regenerabile” se arată în răspunsul companiei la solicitarea ECONOMICA.NET.
Lukoil Energy&Gas România face de câţiva ani investiţii pentru reconstrucţia Centralei de Cogenerare din Ploieşti necesară pentru a se asigura consumul de energie electrică şi căldură al platformei petrochimice. Compania intenţionează să amplaseze suplimentar o turbină cu abur de 35 MW şi să modernizeze grupurile existente. În plus,
Tot prin firma Lukoil Energy&Gas România, ruşii au anunţat că vor construi un parc fotovoltaic de producţie a electricităţii cu o capacitate de 9 MW pe un teren de lângă rafinăria Petrotel. Lukoil a primit autorizaţia de construcţie a unităţii de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei la sfârşitul anului trecut. Având în vedere că pentru instalarea unui MW în panouri fotovoltaice este necesară o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, valoarea proiectului Lukoil este estimată la aproximativ 13,5 milioane euro.