Citroen, probleme înainte de primele livrări ale noului e-C3

Anunțat cu surle și trâmbițe drept model electric cu preț redus, competitor direct al Daciei Spring, Citroen e-C3 are probleme înainte chiar de a ajunge la primii clienți.
Robert Stan - Dum, 04 aug. 2024, 21:16
Citroen, probleme înainte de primele livrări ale noului e-C3

După ce presa internațională a scris că primele livrări ar putea întârzia față de calendarul anunțat de producător, oficialii mărcii franceze, parte a grupului Stellantis s-a grăbit să nege informația menționând că mașina va ajunge la clienți așa cum a fost programat inițial. Chiar și jurnaliștii prestigioasei agenții Bloomberg au scris că modelul Citroen e-C3 va fi livrat clienților cu câteva luni mai târziu decât era planificat din cauza unor erori de software.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru publicația germană Automobilwoche că „primele livrări vor începe conform planului după vacanța de vară”.

Cu toate acestea, el a recunoscut că nu toate funcțiile software au fost finalizate și că mașinile prezente la testul internațional pentru presă de la Viena fost conduse fără acestea.

„Mașinile testate (n.n. – de jurnaliști) erau mașini de preserie cu unele funcții dezactivate”, a menționat oficialul Citroen. Aceste funcții ar urma să fie puse la dispoziție în următoarele săptămâni.

Potrivit Bloomberg, gama de produse software aferente mașinii este încă nefinalizată pentru producția de serie și, prin urmare, Citroen e-C3 nu va fi livrat până la sfârșitul verii. Inițial, livrarea era planificată pentru al doilea trimestru.

Funcțiile cu probleme ar putea fi însă disponibile și puse la dispoziția clienților în următoarele săptămâni.

Model extrem de important pentru Citroen – atât pentru că poate revitaliza livrările către clienți, cât și pentru că vânzarea lui va duce la reducerea emisiilor medii de CO2 ale flotei mărcii astfel încât să fie evitată o eventuală amendă a autorităților europene – are un preț de bază de 23.300 de euro inclusiv în România. În plus, el are ca scop contracararea ofensivei vehiculelor similare provenite din China, dar și a celor aparținând grupului Renault.

Stellantis își dorește ca noul Citroen e-C3 să ajungă în showroom-uri înainte de rivalul său, Renault 5, dar și să oprească supremația modelului Dacia Spring în zona mașinilor electrice low-cost. Doar că, un concurent puternic ar putea veni chiar din grupul din care face parte și Citroen. În luna septembrie va fi lansat pe piața europeană, inclusiv în România, modelul Leapmotor T03 care, în China, are un preț de bază de circa 12.000 de euro.

Varianta e-C3 disponibilă acum pentru comenzi este propulsată de un motor electric care dezvoltă 113 CP și are o baterie de 44 kWh care îi asigură o autonomie de circa 320 km. Încărcarea bateriei poate fi făcută la prize DC de 100 kW sau AC de până la 11 kW.

Te-ar mai putea interesa și
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Regulile privind amnistia fiscală se schimbă la mai puțin de o lună de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 107/2024 care dă dreptul contribuabililor persoane fizice și......
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la Programul Casa Verde 2024
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la ...
Wattmann, divizia pentru proiecte rezidențiale a VOLT EVSE DISTRIBUTION, unul dintre principalii EPC din industria fotovoltaică ...
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia şi-s revizuit vineri, pentru a doua oară în ultimele trei luni, estimările referitoare ...
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după primele opt luni din acest an, de la 4,02% din PIB la şapte luni, potrivit ...