PPC a fost inclus în seria de indici FTSE4Good a London Stock Exchange Group

Grupul PPC a fost inclus în seria de indici FTSE4Good, în urma unei evaluări efectuate de FTSE Russell, un furnizor global de indici şi date deţinut de London Stock Exchange Group, potrivit unui comunicat al companiei.
AGERPRES - lun, 05 aug. 2024, 14:03
PPC a fost inclus în seria de indici FTSE4Good a London Stock Exchange Group

„Odată cu includerea sa în FTSE4Good, PPC se alătură companiilor de top la nivel global cu performanţe semnificative în ceea ce priveşte aspectele de Mediu, Societate şi de Guvernanţă (ESG)”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

PPC a fost evaluată, în special, în ceea ce priveşte aspectele legate de Societate şi Guvernanţă Corporativă, depăşind media industriei. În ceea ce priveşte pilonul referitor la Mediu, ratingul PPC a fost aliniat la scorul mediu al sectorului companiilor de utilităţi.

Astfel, scorul general al PPC a înregistrat o creştere semnificativă faţă de anul trecut, ca urmare a îmbunătăţirii evaluării companiei în ceea ce priveşte pilonii ESG.

„Seria de indici FTSE4Good a fost dezvoltată de FTSE Russell pentru a evalua performanţa companiilor care demonstrează că au practici sociale şi de mediu solide, precum şi practici de guvernanţă în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internaţional”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, FTSE Russell a creat numeroşi indici pentru diferite clase de active, care au fost recunoscuţi pe scară largă de comunitatea globală a investitorilor.

„Grupul PPC progresează către o transformare „verde”, devenind o organizaţie sustenabilă atât din punct de vedere economic, cât şi ecologic, modernă şi digitală. Scopul său este să îşi menţină o poziţie de lider în sectorul surselor de energie regenerabilă în Grecia şi să îşi consolideze poziţia în Europa de Sud-Est, angajându-se să rămână un partener social valoros în pieţele în care activează”, precizează sursa citată.

Grupul PPC, având scopul de a atinge emisii nete zero de gaze cu efect de seră până în 2040, trece la surse de energie regenerabilă (RES) cu investiţii de 9 miliarde de euro în perioada 2024-2026, concentrându-se în principal pe creşterea portofoliului de energie verde şi pe modernizarea reţelelor în Grecia şi Europa de Sud-Est.

Prin aceste investiţii, Grupul PPC urmăreşte să reducă emisiile directe de CO2 cu 75% până în 2026, comparativ cu 2019, asigurând producţia de energie mai verde şi promovând tranziţia energetică în Grecia şi Europa de Sud-Est.

Te-ar mai putea interesa și
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Noua amnistie fiscală pentru persoane fizice și juridice, deja modificată. Ce se schimbă?
Regulile privind amnistia fiscală se schimbă la mai puțin de o lună de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 107/2024 care dă dreptul contribuabililor persoane fizice și......
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la Programul Casa Verde 2024
Wattman, divizia VOLT pentru proiecte rezidențiale, lansează platforma de simulare care mărește șansele de succes la ...
Wattmann, divizia pentru proiecte rezidențiale a VOLT EVSE DISTRIBUTION, unul dintre principalii EPC din industria fotovoltaică ...
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia va accelera concedierile în Europa
Producătorul de componente auto Forvia şi-s revizuit vineri, pentru a doua oară în ultimele trei luni, estimările referitoare ...
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după opt luni din acest an
Deficitul bugetar a urcat la 4,57% din PIB după primele opt luni din acest an, de la 4,02% din PIB la şapte luni, potrivit ...