Cât a plătit Rheinmetall, producător german de vehicule și arme, pentru 72,5% din Automecanica Mediaș

Rheinmetall, producător german de vehicule militare și arme, a cumpărat pachetul majoritar din Automecanica Mediaș, achiziție anunțată la începutul acestui an și finalizată în aprilie.
Andrada Ghira - vin, 09 aug. 2024, 22:00
Cât a plătit Rheinmetall, producător german de vehicule și arme, pentru 72,5% din Automecanica Mediaș

Anunțul a venit după ce pe 3 noiembrie 2023, Nick Știrban, proprietarul Automecanica Mediaș a încheiat cu Rheinmetall contractul de vânzare a 72,5% din companie.

La 30 aprilie anul acesta tranzacția a fost finalizată. „Prețul provizoriu de achiziție se ridică la cinci milioane de euro”, se arată în raportul financiar al Rheinmetall, consultat de Economica.net.

Nick Știrban a fost numit administrator al societății pe o perioadă de cinci ani, până pe 30 aprilie 2029, arată o decizie din luna aprilie, publicată în Monitorul Oficial și consultată de Economica.net prin intermediul platformei Termene.ro.

Alături de Știrban a mai fost numit adminisrator și Leonhard Ingenpas, senior manager Fuziuni și Achiziții din cadrul Rheinmetall.

Firma și-a schimbata denumirea în Rheinmetall Automecanica S.R.L. și a avut în 2022 afaceri de 378 de milioane de lei. Cifrele pentru 2023 nu sunt încă disponibile.

În luna decembrie, Rheinmetall a semnat un contract de 328 de milioane de euro cu Armata Română.

Automecanica Mediaș a prezentat în toamna anului trecut la Bruxelles prototipul său de autobuz electric, fabricat în România. Pe lângă autobuze electrice, compania mai are în plan producția de tramvaie, trenuri electrice și trenuri de metrou.

Rheinmetall și Automecanica Mediaș au început în 2022 o colaborare și operează un centru de întreținere pentru vehicule militare la Satu Mare.

Noi fabrici Rheinmetall

Comapnia germană înregistrează comenzi record. Războiul din Ucraina a dus la creșterea cererii pentru vehicule de apărare, iar pentru următorii ani, compania se așteaptă la vânzări anuale de circa două miliarde de euro, după ce în prima jumătate din acest an a realizat vânzări de 3,8 miliarde de euro la nivel de grup.

„Nu am crescut niciodată atât de puternic”, spune  Armin Papperger, CEO Rheinmetall AG. „Această dezvoltare pozitivă este posibilă pentru că am investit devreme și ne-am ținut de planul strategic încă din 2014, anul atacului asupra Crimeei. Ne-am extins masiv capacitatea, am făcut noi achiziții și construim noi fabrici în Lituania, Ungaria, România și Ucraina”,  a mai spus oficialul companiei.

În România urmează să fie construită o nouă fabrică de pulberi, la Victoria, județul Brașov, pentru care compania primește și fonduri europene.

Te-ar mai putea interesa și
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare pentru crimă, după un incident armat produs în ajun şi soldat cu......
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Se estimează că piața produselor cosmetice și de înfrumusețare va continua să crească, însă industria se confruntă ...
Liban – Armata îşi autodetonează aparate de comunicaţii „suspecte”. Bilanțul acţiunii „pagere/walkie-talkie” a ajuns la 37 de morţi şi peste 3.500 de răniţi
Liban – Armata îşi autodetonează aparate de comunicaţii „suspecte”. Bilanțul acţiunii „pagere/walkie-talkie” ...
Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul ...
Inundațiile din Europa au provocat dezastru și în bugetele țărilor afectate. Care sunt pagubele în România
Inundațiile din Europa au provocat dezastru și în bugetele țărilor afectate. Care sunt pagubele în România
Inundațiile din Europa Centrală și de Est au adus pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, estimările ...