Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești ar putea fi dată parțial în trafic în 2024

Secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești (30,35 km) a Autostrăzii Sibiu - Pitești, construită de italienii de la WeBuild, va fi deschisă parțial circulației în 2024, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - mie, 21 aug. 2024, 22:05
Autostrada Sibiu - Pitești: Secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești ar putea fi dată parțial în trafic în 2024

„Până la sfârșitul anului se deschide circulația pe circa 17 kilometri”, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, cu privire la segmentul dinspre Pitești până la următorul nod rutier al Secțiunii 5.

Potrivit acestuia, restul de 13 kilometri ai secțiunii 5 ar urma să fie dați în trafic anul viitor, conform termenului contractual.

autostrada sibiu pitesti 5

În iulie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu declara că este așternut asfalt pe 90% din secțiunea 5. Potrivit lui, în funcție de cum evoluau lucrările în punctele critice, acest lot urma să fie inaugurat în 2024, înainte de termenul contractual din 2025.

A1 Pitești – Mănicești, în trafic în 2024?

Și Asociația Pro Infrastructură (API) estima că este „perfect fezabil” ca în decembrie 2024 să circulăm pe aproximativ 15 km între Bascov (Pitești) și nodul Mănicești aflat la jumătatea lotului.

Reprezentanții API mai spuneau, pe pagina de Facebook a Asociației, că inaugurarea completă în 2024 pe toți cei 30,35 km ai secțiunii 5 iese din discuție din cauza podurilor cu tablier metalic rămase în urmă și a nodului Curtea de Argeș unde nu toate terenurile erau libere pentru lucrări.

Aceștia atrăgeau atenția că și scenariul inaugurării parțiale este condiționat de finalizarea podului peste canalul Argeș la est de Merișani.

 

Autostrada Sibiu – Pitești, cu o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

FOTO – VIDEO: Autostrada Sibiu – Pitești A1, secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (sursa: YouTube RaducuPDrum)

Te-ar mai putea interesa și
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg,......
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Makyol a început lucrările pentru organizările de șantier
Primele utilaje au început lucrul pe Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13), anunță marți reprezentanții Direcției Regionale ...