Autostrada Lugoj – Deva: UMB a primit autorizația de construire a tunelurilor UPDATE

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis vineri, 23 august, autorizație de construire pentru tunelurile de pe lotul lipsă Margina - Holdea din Autostrada Lugoj - Deva, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanții CNAIR. UPDATE: Documentul a fost publicat pe site-ul MTI.
Anemona Andone - mar, 27 aug. 2024, 13:43
Autostrada Lugoj - Deva: UMB a primit autorizația de construire a tunelurilor UPDATE

UPDATE 14:50

Documentul a fost publicat și pe site-ul MTI.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 842,99 milioane de lei, fără TVA.

tuneluri umb

Știrea inițială

În aprilie, UMB primise autorizație de construire pentru secțiunea până în zona tunelurilor. În acest caz, documentul a fost publicat în aceeași zi pe site-ul MTI.

Autorizația de construire emisă în aprilie viza lucrări pe un tronson de 5,7 kilometri din secțiunea E a lotului 2 din A1 Lugoj – Deva.

Valoarea lucrărilor autorizate era de 275,8 milioane de lei, fără TVA. Printre lucrările autorizate se numărau și două pasaje.

Primul tunel UMB, pe A1 Lugoj – Deva

Lotul Margina – Holdea va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
Trenul Alstom, primul cumpărat de România în ultimii 20 de ani, va putea fi vizitat în weekend în Gara de Nord
Trenul Alstom, primul cumpărat de România în ultimii 20 de ani, va putea fi vizitat în weekend în Gara de Nord
Rama electrica Alstom Coradia Stream, achiziționată de către Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), va fi prezentă în Gara de Nord din București pe 21 și 22 septembrie, cu ocazia......
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor privind un blocaj în aprovizionarea pe Marea Neagră
Grâul s-a ieftinit la Bursa din Chicago, unde se stabilește prețul global de referință, ca urmare a diminuării temerilor ...
Cotaţiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele şase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind ...
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife a cumpărat spitalul Euromedica Baia Mare
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, își continuă consolidarea în zona Ardealului ...
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, ca urmare a unui plus la buget de 10,4 miliarde de lei – surse Agerpres
Liderii coaliţiei de guvernare au stabilit în şedinţa de marţi că proiectul de rectificare bugetară, care va fi una ...