Greve pe aeroporturile din Italia și la companiile aeriene Wizz Air și ITA Airways

Zborurile de pe mai multe aeroporturi din Italia vor fi afectate de greve sâmbătă, 7 septembrie. Angajaților din aeroporturi și se alătură și cei ai companiilor aeriene ITA Airways și Wizz Air.
Andrada Ghira - lun, 02 sept. 2024, 16:41
Greve pe aeroporturile din Italia și la companiile aeriene Wizz Air și ITA Airways

Angajații care lucrează în transporturi în Italia nu au voie să facă greve în perioada 27 iulie-5 septembrie, perioadă în care majoritatea italienilor sunt în concediu. După această dată însă, angajații au tot dreptul să ceară salarii mai mari. Este și cazul angajaților din aeroporturile italiene care vor fi afectate pe 7 septembrie de mai multe greve. Pe aceștia, și angajați companiilor aeriene ITA și Wizz Air se pregătesc de grevă, scrie Euronews.

Italia este una dintre țările spre care călătoresc cei mai mulți români și unde se află și cea mai mare comunitate de români din afara României.

Piloții și însoțitorii de zbor ai ITA Airways și Wizz Air au în plan să țină grevă de la ora 13 la 17, ora locală. Controlorii de trafic aerian de pe aeroporturile Roma Fiumicino și Olbia, dar și cei care manevrează bagajele de pe aeroporturile Milano Malpensa, Florența Amerigo Vespucci și Pisa Galileo Galilei au în plan o grevă la aceleași ore.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Italia va oferi noi detalii despre posibile probleme pe măsură ce ne apropiem de data de 7 septembrie. Astăzi, 2 septembrie, a publicat lista zborurilor care nu trebuie întrerupte de greve, potrivit legii.

Vor fi afectați de greve și pasagerii trenurilor. Traficul va fi perturbat duminică, 8 septembrie, când șoferii, conductorii și alt personal care se află la bordul vehiculelor vor face grevă timp de 24 de ore. Protestele ar putea avea impact asupra trenurilor regionale, dar și a celor pe distanțe lungi, operate de compania de stat Trenitalia, dar și de compania privată Italo.

Cei care folosesc transportul în comun pe 9 septembrie ar putea avea parte de întârzieri sau anulări, deoarece personalul autobuzelor, tramvaielor și operatorilor de trenuri vor să facă grevă timp de opt ore, susținuți de cele mai mari sindicate din Italia. Orele diferă de la oraș la oraș. Alte greve le anagajaților din transportul public sunt planificate pentru data de 20 septembrie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de creştere economică pentru anul acesta, Produsul Intern Brut urmând să se......
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma ...
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Industria frumuseții va beneficia de reducerea ratelor dobânzilor
Se estimează că piața produselor cosmetice și de înfrumusețare va continua să crească, însă industria se confruntă ...