În Spania, E.ON are aproximativ 1.200 de angajaţi şi deţine capacităţi de aproximativ 4,3 GW, din care 3,2 GW sunt centrale energetice pe bază de cărbune şi gaze naturale, iar restul de 1,1 GW reprezintă energie regenerabilă.
Împovărată de o datorie netă de 32 miliarde de euro (43,9 miliarde de dolari), E.ON caută, de asemenea, să-şi vândă operaţiunile din Italia, susţin sursele anonime.
Bancherii şi analiştii estimează că retragerea de pe piaţa din Spania va aduce E.ON între 800 de milioane de euro şi 1,2 miliarde de euro, în funcţie de decizia companiei germane de a vinde întreaga divizie sau doar o parte.
‘Preţul va depinde semnificativ de noile contracte de livrare pentru centralele E.ON’, susţin sursele.
Nu a fost fixată o dată limită pentru finalizarea tranzacţiei, a arătat una dintre surse, adăugând că un astfel de proces ar putea dura între 12 şi 18 luni până să se materializeze.
Printre companiile interesate, sunt fondurile de private equity care investesc în energie, inclusiv ContourGlobal First Reserve şi Riverstone.
Un purtător de cuvânt al E.ON a declarat că firma ‘analizează continuu opţiunile strategice’ referitoare la portofoliul său, dar a refuzat să comenteze informaţiile privind ieşirea de pe piaţa din Spania.
Reprezentanţii Citi – ContourGlobal First Reserve şi Riverstone – nu au comentat ştirea Reuters.
Pentru reducerea costurilor, E.ON, prezentă şi în România, va renunţa la 11.000 din angajaţi şi va vinde active, analiştii estimând că valoarea acestora ar putea depăşi ţinta de 20 de miliarde de euro.