Alegeri SUA – Harris a acceptat regulile dezbaterii cu Trump, inclusiv pe cea a microfoanelor închise – surse

Echipa de campanie a candidatei democrate la preşedinţia SUA, Kamala Harris, a acceptat regulile dezbaterii de săptămâna viitoare cu republicanul Donald Trump, inclusiv regula ca microfoanele să fie închise atunci când nu este rândul candidatului respectiv să răspundă, a declarat o sursă la curent cu subiectul, transmite joi Reuters.
AGERPRES - joi, 05 sept. 2024, 09:47
Alegeri SUA - Harris a acceptat regulile dezbaterii cu Trump, inclusiv pe cea a microfoanelor închise - surse

Dezbaterea de pe 10 septembrie va fi prima dintre Trump şi Harris, care i-a luat locul drept candidat al Partidului Democrat preşedintelui Joe Biden după ce acesta a decis să se retragă în urma unei dezbateri şovăitoare împotriva predecesorului său la Casa Albă, scrie Agerpres.

Sursa, care a dorit să rămână anonimă, a spus că echipa lui Harris încă speră că vor exista momente în care postul ABC News, gazda dezbaterii, va fi nevoit să deschidă microfoanele şi să-i lase pe candidaţi să răspundă.

Sondajele arătau că Trump o devansa pe Harris, dar aceasta a trecut între timp înaintea candidatului republican în unele sondaje la nivel naţional.

La sfârşitul săptămânii trecute, Harris îi ceruse lui Trump ca dezbaterea să aibă loc cu microfoanele deschise pe tot parcursul evenimentului.

Aşa-numitele ‘microfoane fierbinţi’ (‘hot mics’) îi pot ajuta pe candidaţi sau, dimpotrivă, le pot dăuna, surprinzând comentarii ce uneori nu sunt destinate publicului.

Microfoanele închise îi împiedică de asemenea pe candidaţi să îşi întrerupă oponentul.

Jason Miller, consilier principal al lui Trump, s-a declarat încântat că Harris şi echipa ei au acceptat regulile de desfăşurare a dezbaterii.

‘Americanii vor să-i audă pe ambii candidaţi prezentându-şi viziunile concurente votanţilor. Fără notiţe, fără aşezare pe scaun, fără întrebări ştiute dinainte’, a spus el.

Cei doi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte, democratul Tim Waltz şi republicanul J.D. Vance, au convenit şi ei să aibă o dezbatere pe 1 octombrie la postul CBS News.

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...