24 Broker, cea mai mai mare platformă din asigurări, își face aplicație pentru firme care vând din străinătate. Planurile Life is Hard și detalii despre comisioanele celor 11.000 de agenți care îi folosesc aplicația

Divizia Tomorow a Life is Hard(simbol LIH), dezvoltatorul și administratorul platformei 24Broker, prin care se intermediază 40% din toate vânzările de asigurări din România, lucrează la dezvoltarea unei aplicații dedicate firmelor care vând direct din afara României în baza pașaportului european. Despre această mișcare, care confirmă un trend semnalat de Economica încă din urmă cu un an, despre planurile pe termen mediu și lung ale companiei, dar și despre relația cu cei 100 de brokeri cu 11.000 de agenți pe care îi deservește, într-un interviu cu Cristian Filimon (foto), director divizia Tomorow a Life is Hard.
Şerban Buşcu - Dum, 15 sept. 2024, 22:07
24 Broker, cea mai mai mare platformă din asigurări, își face aplicație pentru firme care vând din străinătate. Planurile Life is Hard și detalii despre comisioanele celor 11.000 de agenți care îi folosesc aplicația

Divizia Tomorow a Life is Hard, cea care administrează activitățile din asigurări , a rămas și în primul semestru al acestui an motorul de creștere al companiei listate la BVB, după cum arată raportările publice. Aplicația 24Broker este principalul produs al diviziei și principala platformă de emitere de asigurări din România. Activitatea sa este esențială în piața asigurărilor, în condițiile în care 100 de brokeri cu 11.000 de agenți depind de această aplicație, prin care se generează Prime Brute Subscrise (PBS) de un miliard de euro, adică 40% din întreaga piață locală.

Economica i-a întrebat pe cei de la 24Broker cum decurge relația cu partenerii din brokeraj, într-o perioadă în care intermediarii (care deja au ajuns să adune aproape 90% din vânzările totale de asigurări) au mari probleme,  mai ales din cauza plafonării prin lege a comisioanelor pentru RCA (principala sursă de venit). Cristian Filimon, directorul diviziei Tomorow a LIF, spune că 24Broker nu își poate ajuta partenerii altfel decât prin optimizarea soluțiilor existente și dezvoltarea unor noi soluții, care să faciliteze emiterea polițelor de asigurare în condiții mai bune.

„Noi suntem o companie care digitalizează flow-ul și maximizează canalele de distribuție prin soluții tehnologice, însă impactul nostru în prețuri sau modele de business RCA este inexistent…În contextul plafonării comisioanelor pentru RCA, facem cât mai eficient procesul emiterii lor, prin lansarea unei noi funcționalități de emitere automată a polițelor RCA, o funcționalitate care va ușura viața agenților și brokerilor și le va elibera timp prețios. Cu doar câteva clickuri, cotațiile se transformă în polițe active. Când clienții aleg să plătească prin linkul de plată directă inclus în oferte, plățile sunt procesate instantaneu, polițele sunt emise pe loc și trimise în inboxul clienților, iar agenții sunt notificați imediat. „, explică Filimon.

Ce spune 24Broker despre creșterea costurilor suportate de partenerii din brokeraj și la ce produse noi lucrează: Am luat decizii grele în momente grele, considerăm noi juste, în raport cu valoarea pe care o producem.

Întrebat despre creșterea costurilor suportate de brokeri cu platforma de emitere, reprezentantul Life is Hard nu a dat un răspuns direct, dar a lăsat de înțeles că aceste costuri au fost ajustate, în raport cu evoluția pieței și cu nivelul serviciilor oferite. „Până în 2021 am susținut piața cu un produs care a generat valoare foarte mare pentru întreaga industrie. Prețul plătit a fost unul mai mult decât decent. Am luat decizii grele în momente grele, considerăm noi juste, în raport cu valoarea pe care o producem…După aproape 3 ani de muncă asiduă în direcția aceasta, avem în sfârșit un plan de dezvoltare clar, pe care vom începe să îl executăm și să îl comunicăm pe măsură ce atingem bornele pe care ni le-am propus. În 2024, costurile suportate de brokeri pentru utilizarea platformei 24Broker au rămas competitive, reflectând eforturile noastre de a oferi soluții eficiente și de calitate. Ne propunem ca în viitor să menținem această abordare, punând accent pe inovație și îmbunătățirea continuă a serviciilor, astfel încât valoarea adăugată pentru clienții noștri să rămână prioritatea principală.”, declară Filimon, care adaugă că politica comercială a firmei pe care o reprezintă este una transparentă.

În ceea ce privește menținerea platformei la un nivel tehnic optim, reprezenatntul LIF amintește de mai multe aplicații noi pe care compania le-a dezvoltat recent sau intenționează să le dezvolte.

„Am introdus recent comparatorul intuitiv de asigurări de călătorie, care oferă rapid cotații de la mai mulți asigurători, cu o interfață simplă și un minim de informații necesare; emiterea automată a polițelor RCA, care permite clienților să plătească prin linkul de plată directă inclus în oferte (plățile sunt procesate instantaneu, polițele sunt emise pe loc și trimise în inbox-ul clienților, iar consultanții sunt notificați imediat). De asemenea, am implementat un nou produs al companiei Groupama – Alexa – una dintre cele mai complexe integrări a unui produs de Asigurare pentru Locuințe într-o platformă de tehnologie în asigurări, oferind o experiență de utilizare similară cu cea din platforma Groupama. Produsul este disponibil într-un format pilot implementat pentru testare la trei brokeri. Am demarat colaborarea cu un nou asigurător – Colonnade – care extinde portofoliul de produse disponibile pe platformă cu Asigurarea de Călătorie, atrăgând astfel noi segmente de clienți și mărind potențialul de vânzări. În perioada următoare lucrăm la mai multe module și dezvoltări noi: Comparatoarele – Tool destinat agenților pentru a identifica cele mai bune oferte și o aplicație pentru agenții de brokeraj.”, a declarat Cristian Filimon.

Broker 24 merge după piață, în întâmpinarea asigurătorilor care vând direct din afara țării și a celor care vând cu precădere online

Un aspect interesant din planurile Broker24 îl reprezintă dezvoltarea unei aplicații dedicate exclusiv asigurătorilor care vând direct din afara țării. Despre iminenta creștere accentuată a acestei componente de piață, Economica scria încă de acum un an, trendul fiind confirmat la începutul lui 2024 și de către vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Sorin Mititelu.

Citește și: EXCLUSIV Aproape 2 milioane de șoferi au scăpat de grija RCA cu două firme care vând direct din afara țării. Vicepreședinte ASF: Există intenții ale altor firme de a intra în România. Ține de normalitate

Recent, arătam că, în 2024, motorul de creștere al pieței RCA au devenit cele două firme care vând direct din afară, Axeria Iard și Hellas Direct, iar datele la 6 luni confirmă.

Practic, în acest moment două din zece asigurări RCA pentru mașini din România sunt emise de cei doi jucători veniți prin sistemul FOE.

AICI despre felul în care funcționează cei doi asigurători din afară și ce șoferi primesc oferte mai bune

Mai mult decât atât, tot Economica scria că Interamerican, asigurător grec parte din gigantul olandez Achmea, va reveni în România, după un deceniu, tot prin pașaport european. Detalii AICI.

Interes există și din partea altor firme din afară și nu doar pe RCA, iar acest lucru nu putea fi ignorat de 24Broker. Fără să dea, deocamdată, detalii, directorul diviziei de asigurări a LIF spune: ” Un exemplu pentru strategia noastră este dezvoltarea soluției Digital MGA, care facilitează accesul asigurătorilor externi pe piața din România, aducând produse de asigurare noi și mult așteptate. Totodată, lansăm aplicația 24consultant, menită să eficientizeze gestionarea portofoliului de clienți și polițe pentru consultanți, oferindu-le mai mult timp pentru activități esențiale. Comparatoarele pentru RCA, Travel și Asigurări de Locuințe sunt alte proiecte majore prin care ne dorim să ajutăm consultanții să compare mai eficient și complet ofertele din piață.”, a declarat Filimon.

De asemenea, un asigurător extern prezent deja pe piață folosește o altă aplicație nouă din 24Broker. ” Odată cu noua dezvoltare a 24Broker, sistemul de ofertare și emitere a polițelor RCA acceptă și integrează acum ofertarea și emiterea de poliție suplimentare precum și a pachetelor suplimentare polițelor de asigurare RCA. Cele mai noi produse sunt riderele RCA de la asigurătorul Hellas: Personal Accident și Road Assistance.„, declară directorul LIF. Rider-ul  este un produs care vine împreună cu o poliță principală, adăugând acoperiri suplimentare. În cazul de față este vorba despre asigurarea de accident a șoferului (RCA acoperă doar terții vătămați, nu și vinovatul) și asistență rutieră, produse care se vând destul de bine în ultima perioadă.

Pe de altă parte, un nou trend a fost dat de Eazy Asigurări, societate suprevegheată din România,  despre care tot Economica a dat primele informații amănunțite. AICI despre Eazy Asigurări, societatea controlată de fondatorul Superbet, Sacha Dragic, care își propună să vândă aproape exclusiv online. 

Și Interamerican vrea să vină în România cu o firmă insurtech, care să vândă majoritar online. Dintre societățile consacrate pe piață. deocamdată doar Allianz Țiriac apasă mai puternic pe această pedală, inclusiv în RCA, dar cel mai probabil o vor face și alții.

Întrebat dacă Broker 24 pregătește ceva special în această privință, Filimon spune: ” Da, 24Broker este pregătit pentru creșterea vânzărilor online de asigurări. Platforma noastră a fost concepută pentru a susține această tendință prin integrarea de soluții digitale avansate, cum ar fi comparatoarele de asigurări și procesarea automată a plăților și polițelor. În plus, lucrăm la dezvoltarea unor produse dedicate vânzărilor online, care să răspundă nevoilor clienților finali și să simplifice procesele pentru brokeri.”

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Ciolacu merge la Budapesta pentru o reuniune decisivă pentru aderarea la Schengen terestru
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că, în cursul zilei de joi, va pleca într-o vizită în Ungaria, în capitala Budapesta urmând să aibă loc "o reuniune decisivă" pe tema intrării......
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
România, deficit comercial de 4 miliarde de euro în relație cu Polonia
Deficitul comercial al României cu Polonia a ajuns la 4 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut, în condiţiile în ...
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Plafonarea preţurilor la energie şi gaze va fi prelungită, anunţă Ciolacu
Guvernul va aproba strategia energetică a României pentru perioada 2025 - 2035, a anunţat, joi, premierul Marcel Ciolacu, ...
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
Recentele îmbunătățiri ale ratingului permit Greciei să facă noi datorii de circa 11 mld. euro în 2025
În urma recentelor îmbunătăţiri ale ratingului Greciei de către agenţiile de evaluare financiară şi a realizării ...