Majoritatea germanilor sunt favorabili unor reguli mai stricte la frontierele ţării lor – sondaj

O majoritate dintre germani sunt în favoarea unor reguli mai stricte la frontierele ţării lor, indică un sondaj de opinie realizat de institutul YouGov, transmite vineri DPA.
AGERPRES - vin, 13 sept. 2024, 09:00
Majoritatea germanilor sunt favorabili unor reguli mai stricte la frontierele ţării lor - sondaj

Dintre germanii intervievaţi, 71% sunt în favoarea respingerii directe la frontieră a cetăţenilor străini ce nu reuşesc să solicite azil, precum şi a indivizilor care au interdicţie de intrare în Germania.

Potrivit anchetei sociologice, 45% dintre respondenţi sprijină deplin controalele la frontieră şi potenţiala închidere a graniţelor ca mijloc de a gestiona migraţia, în timp ce 28% din germani au exprimat un sprijin general. Totuşi, unul din cinci germani resping aceste măsuri.

De asemenea, sondajul mai arată că 82% dintre germani sunt favorabili sporirii deportărilor indivizilor care nu dispun de dreptul legal de şedere în Germania, iar 11% se opun creşterii numărului acestor deportări, în timp ce 7% nu au exprimat o opinie clară.

Sprijinul pentru deportarea persoanelor care nu au dreptul de a sta legal în Germania este mai ridicat în rândul germanilor cu vârste de peste 60 de ani (95%) comparativ cu germanii din categoria de vârstă 18 – 39 de ani (68%), indică acelaşi sondaj.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 6-10 septembrie, pe un eşantion de 2.126 de cetăţeni germani cu drept de vot. Marja de eroare este de +/- 2,13 puncte procentuale.

Ministrul de interne german Nancy Faeser a anunţat luni introducerea de controale temporare la toate frontierele terestre ale Germaniei, pentru a reduce numărul intrărilor neautorizate. Controalele suplimentare vor începe în 16 septembrie şi iniţial vor dura şase luni.

Controale staţionare au fost introduse la frontierele Germaniei cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia începând din octombrie anul trecut. Aceste măsuri au fost prelungite de mai multe ori şi sunt în vigoare până la 15 decembrie.

Măsuri similare, pe care Germania le-a introdus pentru a descuraja migraţia ilegală, au fost în vigoare la frontiera terestră germano-austriacă începând din septembrie 2015. Noile controale vizează practic graniţele cu Franţa, Danemarca, Belgia, Olanda şi Luxemburg.

Te-ar mai putea interesa și
ACEA: Vânzările de maşini în UE, la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani
ACEA: Vânzările de maşini în UE, la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani
Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut în ritm anual cu 18,3% în august, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, afectate de scăderile înregistrate......
Electroputere VFU Pașcani anunță finalizarea reviziei capitale la a 22-a „Săgeată Albastră” din 50 contractacte cu CFR Călători
Electroputere VFU Pașcani anunță finalizarea reviziei capitale la a 22-a „Săgeată Albastră” din 50 contractacte ...
Electroputere VFU Pașcani a postat joi imagini cu al 22-lea automotor Siemens Desiro care a ieșit de pe porțile uzinei, ...
Gigantul petrolier BP scoate la vânzare divizia sa de eoliene onshore din Statele Unite
Gigantul petrolier BP scoate la vânzare divizia sa de eoliene onshore din Statele Unite
Compania britanică de petrol și gaze BP și-a anunțat planurile de vânzare a afacerii sale din domeniul energiei eoliene ...
NewCold, unul dintre cei mai mari operatori de depozite automatizate congelate din lume, intră în România
NewCold, unul dintre cei mai mari operatori de depozite automatizate congelate din lume, intră în România
NewCold, unul dintre cei mai mari operatori de depozite automatizate congelate din lume, intră pe piața românească prin ...