Deschiderea este strâns legată de seria actuală de investiții în extinderea capacităților globale de producție pentru a satisface cererea în creștere pentru soluțiile SFC, spune firma.
“Legătura care există între SFC și România, stat membru UE, veche de mai bine de un deceniu s-a intensificat în ultimii ani. În octombrie 2011, ca parte a obiectivului său strategic de a deveni un furnizor global, SFC Energy a achiziționat compania olandeză PBF Group B.V., care era activă în România din 2009. La acel moment, unitatea avea aproximativ 20 de angajați. Datorită creșterii cererii pentru soluțiile SFC în ultimii ani, forța de muncă a fost extinsă la 115 angajați. Prin urmare, aproximativ 30% din totalul forței de muncă globale a SFC, de 421 de angajați la sfârșitul primului semestru al anului 2024, va avea sediul în România, ceea ce subliniază importanța cheie a site-ului pentru întregul grup”, spune firma.
Marea deschidere a clădirii nou construite în imediata vecinătate a amplasamentului existent, a deschis calea pentru următoarea etapă de creștere penyu SFC Energy.
“Noua unitate de producție a fost special planificată și echipată de SFC pentru a răspunde propriilor cerințe, creând condiții optime pentru angajați și pentru producția de pile de combustie cu metanol și hidrogen, precum și de soluții de gestionare a energiei. Mediul de producție modern și foarte curat include aer condiționat în zonele sensibile de producție, cu scopul de a asigura în continuare respectarea standardelor de înaltă calitate pe care clienții SFC le-au apreciat întotdeauna”, mai spune compania.
“Clădirea complet echipată și deja ocupată se întinde pe mai mult de 4 600 de metri pătrați, oferind un spațiu mai mult decât dublu față de amplasamentul anterior. Alimentarea cu energie este asigurată și de un sistem fotovoltaic. Activitățile de cercetare și dezvoltare existente deja sunt extinse ca parte a inițiativei privind hidrogenul finanțată de UE la Cluj, iar colaborarea de succes de zece ani cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca s-a intensificat. Producția de soluții din segmentul Clean Power Management, inclusiv bobine, ansambluri de bobine, acționări liniare, este în curs de accelerare. Acest lucru este valabil și pentru soluțiile din segmentul Clean Energy, în special pentru componenta de bază, celula de combustie cu metanol sau hidrogen. Obiectivul este de a atinge o capacitate de producție de 3.000 de pile de combustie până la sfârșitul anului. Până la sfârșitul anului 2028 este planificată o extindere treptată până la 30.000 de pile de combustie pe an”, mai arată compania.
„Extinderea capacităților de producție este un pas important pe calea creșterii noastre și o contribuție concretă la decarbonizare. Împreună cu dublareaa capacității noastre din Swindon (Marea Britanie) și extinderea succesivă a capacității noastre de celule de combustibil aici, la Cluj, suntem capabili să creștem ritmul și performanța pentru clienții noștri la un nou nivel”, a spus Dr. Peter Podesser, CEO al SFC Energy AG.
SFC Energy este un furnizor de pile de combustie pe bază de hidrogen și metanol direct pentru soluții de alimentare hibride staționare, portabile și mobile. Societatea distribuie produsele sale în întreaga lume și a vândut până în prezent peste 65 000 de pile de combustie. Compania are sediul central în Brunnthal/Munchen, Germania, și are filiale operaționale în Canada, India, Țările de Jos, România, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii.
Pilele de combustie au început să fie folosite de companii din sectorul transportului public care deja au început să folosească autobuze pe hidrogen, de exemplu, dar tehnologoca propulsiei cu hidrogen care să înlocuiască actualii carburanți fosili este studiată și în transportul naval (nume mari ca Maersk sau Scandlines sunt implicate). De asemenea, companiile ennergetice și chiar cele telecom ar putea adopta hidrogenul ca soluție de stocare a energiei sau de alimentare a echipamentelor care nu sunt conectate la rețea.