„Ştim că RT are capacităţi cibernetice şi s-a angajat în operaţiuni secrete pentru a influenţa informaţiile şi achiziţionarea de material militar”, a declarat presei Blinken, menţionând activităţile grupului media rus RT, în special în Republica Moldova.
În urmă cu aproximativ zece zile, autorităţile americane au dezvăluit o serie de măsuri, între care urmăriri penale şi sancţiuni, vizând în special presa rusă pentru a răspunde la tentativele de ingerinţă în alegerile din Statele Unite şi pe care le atribuie Rusiei.
Departamentul de Stat a impus atunci restricţii de viză grupului media de care aparţine RT, Rossia Segodnia, precum şi altor filiale ale acestei companii.
Vineri, Washingtonul a abordat în principal activităţile destabilizatoare ale grupului media în alte părţi ale lumii.
Printre activităţile citate, guvernul rus a integrat în primăvară „în cadrul RT o entitate cu capacităţi ciber-operaţionale, legată de serviciile de informaţii ruse”.
„Această entitate s-a concentrat în principal pe operaţiunile de influenţare şi informaţii în întreaga lume”, a indicat Departamentul de Stat, precizând că liderii RT erau la curent cu aceasta.