OLX, cel mai accesat web-site din România, continuă reducerea numărului de anunțuri gratuite

Platforma de anunțuri OLX, cel mai accesat web-site din România, și-a anunțat utilizatorii că face schimbări și că actualizează condițiile de utilizare. Spre exemplu, reduce numărul de anunțuri gratuite din cadrul categoriei Agro și Industrie. În ultimul an, platforma a redus din numărul de anunțuri gratuite din mai multe categorii, în unele chiar și la jumătate, potrivit analizei Economica.net.
Economica.net - mie, 18 sept. 2024, 13:25
OLX, cel mai accesat web-site din România, continuă reducerea numărului de anunțuri gratuite

OLX și-a anunțat utilizatorii că reduce numărul de anunțuri gratuite din categoria Agro și Industrie. În ultimul an, OLX a limitat numărul de anunțuri gratuite care pot fi publicate în mai multe categorii.

Acum, OLX actualizează limita de publicare gratuită pentru subcategoria Echipamente si articole zootehnie din cadrul categoriei Agro si Industrie, de la trei anunțuri gratuite într-un interval de 180 de zile, la un anunț gratuit într-un interval de 180 de zile.

Este actualizată și limita de publicare gratuită pentru subcategoriile: Apartamente – Garsoniere de închiriat, Apartamente – Garsoniere de vânzare, Caut coleg / camere de închiriat, Schimburi Imobiliare, Alte proprietăți, din cadrul categoriei Imobiliare, de la un anunț într-un interval de 90 de zile, la un anunț gratuit într-un interval de 240 de zile.

În ultimul an, OLX a redus numărul de anunțuri gratuite care se pot publica în categoriile de anunțuri. Economica.net s-a uitat peste o listă valabilă la începutul anului 2023 și a comparat-o cu cea de-acum.

Astfel, se pot vedea diferențe majore. Spre exemplu, la categoria Electronice și electrocasnice / Rețelistică & Servere + Piese telefoane & tablete + Componente Laptop-PC + Accesorii telefoane & tablete acum se pot publica cel mult cinci anunțuri, față de 10 la începutul lui 2023. La jumătate au fost reduse și anunțurile din categoria cărți, acolo unde acum sunt permise doar 10 anunțuri, față de 20.

Ce schimbări mai face OLX

OLX face și unele actualizări ale regulamentului platformei. Este vorba de actualizarea listei categoriilor unde este disponibil serviciul de plată la sfârșitul lunii (post-paid), a regulilor privind listarea anunțurilor prevăzute la articolul 4. “Reguli privind publicarea Anunțurilor” din cadrul Condițiilor de utilizare și actualizarea articolul 11. Serviciul de curierat „Livrare”, cu mențiuni privind calculul costului expediției, folosind greutatea fizică sau volumetrică.

„Greutatea ce se va lua în calcul pentru stabilirea costului expediției va fi cea mai mare dintre greutatea fizică și cea volumetrică a coletului, care se calculează astfel:
lungime (cm) x lățime (cm) x înălțime (cm) / 6000. Vânzătorul este unicul responsabil pentru declararea corecta a greutății, iar în cazul articolelor mari, dar ușoare, se recomandă verificarea atentă a greutății volumetrice”, este noua actualizare privind serviciul de livrare.

Te-ar mai putea interesa și
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat un profit EBITDA în creștere cu 6%, respectiv de 35 de milioane de......
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...
Jiří Truhlář preia funcția de CIO la compania de operațiuni valutare Akcenta
Jiří Truhlář preia funcția de CIO la compania de operațiuni valutare Akcenta
Akcenta CZ, instituție specializată în plăți externe și operațiuni valutare pentru exportatori și importatori, anunță ...