Crystal Dental Clinic inaugurează prima clinică specializată în sedare profundă, o investiție de peste 600.000 euro

Crystal Dental Clinic, cu 21 de ani de activitate pe piața stomatologică din România, deschide la București prima clinică stomatologică specializată în sedare profundă, în urma unei investiții de peste 600.000 de euro.
Lidia Neagu - joi, 19 sept. 2024, 15:03
Crystal Dental Clinic inaugurează prima clinică specializată în sedare profundă, o investiție de peste 600.000 euro

Astfel, prin noua investiție, Crystal Dental Clinic Dreams, noua divizie, devine a treia clinică din cadrul grupului Crystal Dental Clinic, un business cu capital 100% românesc. Aceasta marchează un nou pas în extinderea companiei în România, cu planuri de parteneriate strategice în prima fază cu clinici din Europa de Sud-Est.

„Prin această clinică, ne propunem să schimbăm complet percepția asupra stomatologiei în România. Vrem să oferim acces tuturor pacienților care necesită sedare profundă în timpul intervențiilor dentare, indiferent de medicul curant. Clinica va fi deschisă și medicilor din alte cabinete stomatologice din București și din restul țării, care vor putea utiliza infrastructura noastră și personalul specializat pentru procedurile care necesită sedare. Astfel, venim în sprijinul pacienților cu nevoi speciale sau cu reflex de vomă, temeri extreme, intervenții chirurgicale complexe de tip fast&fixed, oferind soluții eficiente, rapide și sigure”, explică Cătălin Panciu, CEO Crystal Dental Clinic.

Potrivit sursei citate, deschiderea acestei clinici adresează o nevoie reală pe piața din România, unde anxietatea pacienților și reflexul de vomă în timpul intervențiilor stomatologice au împiedicat accesul multor oameni la tratamente. În ultimii doi ani, cererea pentru sedare profundă s-a dublat, cele mai multe solicitări venind din partea adulților cu temeri severe și a copiilor, atât tipici cât și atipici, pentru care o experiență stomatologică cât mai puțin traumatizantă, care este esențială.

Noua clinică va fi situată în zona Piața Unirii din București, într-un spațiu de 400 de metri pătrați, și va dispune de 3 cabinete pentru intervenții cu sedare profundă cu rezerve special amenajate destinate recuperării post-intervenție și încă două cabinete de tratament standard. O echipă de 4 medici specialiști ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) va coordona toate procedurile, iar clinica va putea trata lunar până la 300 de pacienți, inclusiv din alte clinici care necesită sedare profundă.

„Sedarea profundă nu este larg disponibilă în România din cauza complexității procesului și a avizelor necesare. Multe cabinete stomatologice nu pot oferi această opțiune, iar pacienții care se confruntă cu frici severe evită adesea tratamentele până ajung în situații grave. Deschiderea acestei clinici nu doar că va rezolva astfel de cazuri complexe, dar va atrage și pacienți din străinătate, contribuind la dezvoltarea turismului dentar în România. Astfel, estimăm o creștere de 30% a numărului de pacienți din România și din alte țări”, explică dr. Sorina Blaj, coordonator medical și fondator Crystal Dental Clinic.

Clinica va fi echipată cu cele mai moderne echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale și va dispune de trei aparaturi de anestezie generală și defibrilatoare, pentru a oferi siguranță pacienților în timpul procedurilor. Crystal Dental Clinic are autorizație pentru utilizarea sedării profunde, inclusiv aviz Propofol, eliberat de Ministerul Sănătății – Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Clinica are experiență extinsă de peste 20 de ani pe partea de sedare profundă, cu peste 5.000 de pacienți tratați în această manieră.

Noua clinică își propune, de asemenea, să atragă pacienți din zona corporate. În mai 2024, Crystal Dental Clinic a lansat abonamente dentare pentru companii, oferind angajatorilor soluții personalizate și flexibile pentru fidelizarea angajaților și optimizarea costurilor de recrutare.

Fondată în 2003, Crystal Dental Clinic este una dintre cele mai mari rețele stomatologice din România, cu două clinici în București și o echipă de peste 40 de medici specialiști. Până în prezent, clinica a tratat peste 40.000 de pacienți, utilizând tehnologii de ultimă oră și metode inovatoare pentru eliminarea durerii și rezolvarea celor mai complexe afecțiuni dentare.

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Ursula von der Leyen anunță că țările afectate de inundații vor primi un ajutor de 10 miliarde de euro
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi la Wroclaw (Polonia) un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între......
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 de milioane de lei
Electrica raportează un profit net de 102,1 milioane de lei pentru primele șase luni din 2024, în scădere cu peste 40 ...
Societatea Electrica S.A. anunță investitorii de la Bursa de Valori București că în primul semestru din 2024 a înregistrat ...
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul președinte al Consiliului de Administraţie al Electrica
Ion Cosmin Petrescu este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica, funcţie pe care o ...
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia intenționează să cumpere o a patra fregată Belharra din Franța
Grecia va începe negocierile pentru achiziţia unei a patra fregate Belharra din Franţa pentru a-şi consolida forţele ...