Magistrala 4 de metrou: 8 octombrie, noul termen de depunere a ofertelor pentru tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat luni că 8 octombrie este noua dată limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția tronsonului Gara de Nord - Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou.
Anemona Andone - lun, 23 sept. 2024, 19:50
Magistrala 4 de metrou: 8 octombrie, noul termen de depunere a ofertelor pentru tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul

„Invit toți operatorii economici interesați să depună cât mai curând documentele, pentru a fi parte a celui mai mare proiect de infrastructură al ultimilor ani”, a transmis pe Facebook edilul Sectorului 4.

 

Acesta a explicat că, recent, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins contestația făcută de un constructor spaniol (FCC – n.r.).

„Asă că putem trece mai departe, cu seriozitate, către următoarele faze ale licitației publice derulate de Sectorul 4 al Municipiului București, alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei”, a continuat Daniel Băluță.

Potrivit lui, în urma semnării contractului de proiectare și execuție, constructorul va avea la dispoziție aproximativ 60 de luni pentru a finaliza lucrările. Din acest interval, primele 10 luni vor fi destinate fazei de proiectare.

La începutul lunii iunie, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru Magistrala 4 de metrou, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul.

Astfel, extinderea Magistralei 4 de metrou va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, în cuantum de 2,5 miliarde euro.

Magistrala 4 Gara de Nord – Gara Progresul, împărțită în două tronsoane

Anunțul de licitație pentru construirea tronsonului Gara de Nord – Gara Progresul din Magistrala 4 de metrou a fost publicat pe 26 aprilie în SEAP, iar ofertele constructorilor interesați erau inițial așteptate până pe 27 iunie.

Valoarea estimată a contractelor pentru cele două tronsoane (Gara de Nord – Eroii Revoluției și Eroii Revoluției – Gara Progresul) depășește 9,6 miliarde de lei. Noua secțiune de metrou din Capitală ar urma să fie gata în cinci ani, potrivit termenelor din licitația organizată de Primăria Sectorului 4 (PS4).

Te-ar mai putea interesa și
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Joan Laporta a inaugurat academia de fotbal FC Barcelona din București
Preşedintele clubului spaniol FC Barcelona, Joan Laporta, a inaugurat, marţi seara, academia de fotbal a grupării catalane în Bucureşti, pe terenul secundar al stadionului Arcul de Triumf,......
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Fostul secretar general al NATO Jens Stoltenberg a fost numit la conducerea Conferinţei de Securitate de la Munchen
Jens Stoltenberg, fost până recent secretar general al NATO, a fost numit în mod oficial la conducerea Conferinţei de ...
Mark Rutte (NATO): Ucraina s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse
Mark Rutte (NATO): Ucraina s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse
Ucraina s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă după lansarea invaziei ruse în februarie 2022, a declarat marţi noul ...
Varșovia își propune să reducă deficitul bugetar sub 3% de abia în 2028
Varșovia își propune să reducă deficitul bugetar sub 3% de abia în 2028
Guvernul polonez şi-a prezentat marţi planul de consolidare fiscală în perioadă 2025-2028, conform căruia deficitul ...