Bento raportează un profit net de 12,1 milioane de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 106%

Compania IT românească 2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO) raportează venituri din exploatare de 44,9 milioane de lei în primele șase luni din 2024, o creștere semnificativă de 160% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023 și un profit net de 12,1 milioane de lei, o apreciere de 106% față de primul semestru al anului trecut.
Economica.net - mar, 24 sept. 2024, 18:43
Bento raportează un profit net de 12,1 milioane de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 106%

„Domeniul tehnologiei se confruntă cu provocări globale majore, pe care le-am anticipat încă de anul trecut. În 2024, ne-am concentrat pe gestionarea eficientă a resurselor și pe valorificarea oportunităților de creștere pe termen lung. Această strategie ne-a permis să rămânem agili și competitivi, în ciuda incertitudinilor economice și schimbărilor rapide din industrie. Creșterea semnificativă a veniturilor și a profitului în prima jumătate a anului reflectă investițiile noastre continue în inovație și eficiență operațională. Prin urmare, rezultatele din primul semestru din 2024 sunt în linie cu așteptările noastre, ceea ce ne oferă încrederea că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește dezvoltarea Bento pe termen mediu și lung”, a declarat Radu Scarlat (foto stânga), președinte al Consiliului de Administrație Bento.

Divizia „Dezvoltare Software” (DEV) a contribuit cu 31% la veniturile din exploatare aferente primului semestru din 2024, în timp ce divizia „IT, Infrastructură și Cloud” (IT) a contribuit cu 68%. Din totalul veniturilor din exploatare, 93% au fost generate de cifra de afaceri, iar 6% de investițiile în propriile produse software, mai exact dezvoltarea platformei software modulare integrate – Platforma Bento.

„Activitatea din primele șase luni ale anului a continuat să fie una dinamică pentru echipele noastre. Am reușit să semnăm contracte importante, în special cu companii active în sectorul energetic, ceea ce întărește poziția și expertiza noastră în acest domeniu în care suntem recunoscuți pentru faptul că livrăm soluții personalizate și complexe. În plus, la mijlocul lunii septembrie, am devenit membri ai AmCham România, consolidând astfel prezența noastră în comunitățile de business relevante pentru noi. Credem că această afiliere ne va ajuta să creștem din punct de vedere al expertizei și al vizibilității în rândul companiilor multinaționale americane care sunt deja prezente pe piața din România sau care caută parteneri de afaceri relevanți. Ne propunem să valorificăm oportunitățile oferite de proiectele aflate în derulare, astfel încât să ne extindem prezența pe piața locală și să explorăm noi direcții de dezvoltare pe piețele internaționale”, a declarat Vlad Bodea (foto dreapta), cofondator Bento și membru al Consiliului de Administrație.

În primul semestru al acestui an, compania a semnat două noi contracte semnificative cu o valoare totală de aproximativ 12,7 milioane de lei cu doi clienți activi în sectorul energetic. Unul dintre cele două contracte prevede implementarea, configurarea și personalizarea unor module noi din cadrul Platformei Bento alături de completarea configurărilor și customizărilor modulelor deja implementate la acest client în trecut. În acest an, precum și în cei ce urmează, Bento își propune să promoveze activ platforma proprie putând astfel, să valorifice mai eficient cererea tot mai crescută pentru soluții informatice complexe și nevoia de personalizare a acestora, adaptate la cerințele specifice ale companiilor și instituțiilor publice. În plus, compania observă un interes sporit pentru soluțiile de digitalizare în cloud pe care le integrează în oferta sa.

Proiectele majore anunțate de-a lungul timpului pe piața de capital, precum dezvoltarea și implementarea modulului Bento FSM în cadrul Distribuție Energie Electrică România (DEER), furnizarea de servicii de gestionare a infrastructurii IT pentru o companie multinațională din domeniul petrol și gaze se desfășoară conform graficelor și continuă să aducă valoare adăugată semnificativă cu impact direct atât asupra activității clienților cât și să stimuleze echipa Bento.

Bento este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puținele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piață de aproximativ 187 de milioane de lei.

Despre Bento – Intellectually Curious

Bento (2B Intelligent Soft S.A.) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud. De-a lungul celor 20 ani de experiență, Bento a dezvoltat și implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaționale din România, SUA și Elveția. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare și mentenanță care au capacitatea de a transforma idei, concepte și nevoi în soluții adaptate cerințelor fiecărui client în parte. Mizând pe experiența acumulată în optimizarea și automatizarea proceselor operaționale, compania a dezvoltat de-a lungul anilor propriile produse software, precum soluțiile Bento Mobile Device Management, Bento Field Service Management și Bento Smart Metering. De asemenea, Bento este un partener regional recunoscut pentru furnizori de renume, precum Microsoft, HPE și CISCO.

Te-ar mai putea interesa și
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
ALUMIL: Angajament pentru un viitor sustenabil, dedicat oamenilor și naturii
Transparența și comunicarea activă cu toți partenerii sunt esențiale în strategia de dezvoltare durabilă a ALUMIL, lider în domeniul sistemelor arhitecturale din aluminiu. Compania a publicat......
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu de vreme rea, până sâmbătă seara
HARTĂ – Vreme rea în toată ţara, Cod roşu de viscol în şapte judeţe, în următoarele ore; Cod galben şi portocaliu ...
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o serie de noi avertizări Cod roşu, Cod portocaliu şi ...
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea Aurie din Sibiu și George Enescu din Craiova
Cartierul Primăverii din București este cel mai scump cartier din România. La capătul celălalt al topului se află Valea ...
Cartierul Aeroport din Sibiu (76,6), Craiovița Nouă din Craiova (74,3) și Aleea Carpați din Târgu Mureș (73,7) se află ...
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
România în Schengen terestru – Austria ar putea debloca în curând aderarea deplină, relatează presa internaţională
Austria ar putea ridica în curând vetoul prin care împiedica până acum aderarea deplină a României şi Bulgariei la ...