Bugetul Companiei Parking pentru 2024 a crescut cu 45% – CGMB

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, în şedinţa de luni, bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Municipale Parking pentru anul în curs.
AGERPRES - lun, 30 sept. 2024, 14:59
Bugetul Companiei Parking pentru 2024 a crescut cu 45% - CGMB

Acesta are prevăzute venituri de 88,5 milioane de lei, în creştere cu 45% faţă de anul anterior. De asemenea, pentru 2024 sunt estimate cheltuieli de 47 de milioane de lei, o sumă de aproape două ori mai mare faţă de cele 24 de milioane de lei din anul anterior. Dintre aceştia, aproximativ 22 de milioane de lei sunt cheltuieli cu personalul. Totodată, pentru investiţii sunt prevăzuţi 57 de milioane de lei, comparativ cu cele 4,5 milioane de lei alocaţi în anul 2023. Numărul de personal este neschimbat faţă de anul anterior: 204.

Conform raportului de specialitate, cetăţenii „au început să simtă prezenţa unui administrator responsabil al parcajelor publice de utilitate generală”, respectiv Compania Municipală Parking. Politicile economice de dezvoltare a afacerii şi campaniile de conştientizare au vizat două direcţii principale: implicarea unui sistem diversificat de colectare a tarifului de parcare (prin cash, SMS, două aplicaţii mobile, scanare qrCode) şi amenajarea unui număr tot mai mare de parcaje, scrie Agerpres .

Se menţionează că în anul 2024 se alocă „sume importante pentru modernizarea” parcajelor publice, prin servicii de asfaltare şi lucrări de întreţinere.

Tot în şedinţa de luni a CGMB a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Trustului de Clădiri Metropolitane. Compania are prevăzute pentru anul curent venituri de 124.125.000 lei, în creştere cu 28% faţă de anul anterior. Cheltuielile totale sunt estimate la 124.102.000 lei, iar profitul brut – la 23.000 lei.

Conform raportului de specialitate, compania obţine în acest an venituri de 114.400.000 lei, pentru construcţii precum: Penetraţie Prelungirea Ghencea (24 milioane lei), alei în Parcul Cişmigiu (11 milioane lei), amenajarea depou Berceni (14,8 milioane lei), amenajare depou Bujoreni (13,5 milioane lei), bloc social S+P+11E în Prelungirea Ghencea (6,5 milioane lei), consolidarea imobilului din Baltagului 17 (7,8 milioane lei), punerea în siguranţă a Hanului Solacolu (6,5 milioane lei).

Consilierii municipali au aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Iluminat Public. Acesta are prevăzute în anul 2024 cheltuieli de 89,7 milioane lei, în creştere cu 29% faţă de 2023. Cheltuielile pentru 2024 sunt estimate la 83,8 milioane lei, comparativ cu suma de 50 de milioane de lei din 2023.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Energiei a semnat finanțări de 70 mil. lei pentru instalarea de regenerabile de către primării
Ministerul Energiei a semnat finanțări de 70 mil. lei pentru instalarea de regenerabile de către primării
Astăzi, 30 septembrie 2024, la Ministerul Energiei, au fost semnate 26 de contracte de finanțare în cadrul apelului din Fondul pentru Modernizare: Programul - cheie 1: Surse regenerabile de......
Programul SMR din Marea Britanie a intrat în faza de negociere cu ofertanții. NuScale a fost eliminată din cursă
Programul SMR din Marea Britanie a intrat în faza de negociere cu ofertanții. NuScale a fost eliminată din cursă
Programul propus de Marea Britanie privind reactoarele modulare mici (SMR) a intrat în faza de negociere, patru companii ...
Peste jumătate dintre români își doresc produse cu AI și urmăresc să își cumpere telefoane și televizoare cu această tehnologie – studiu
Peste jumătate dintre români își doresc produse cu AI și urmăresc să își cumpere telefoane și televizoare cu această ...
Mai mult de jumătate dintre români, respectiv 62%, se uită cu entuziasm la tehnologia AI și se așteaptă ca aceasta ...
Taxa pe carbon, într-o nouă etapă de implementare. Ce se schimbă din trimestrul trei 2024?
Taxa pe carbon, într-o nouă etapă de implementare. Ce se schimbă din trimestrul trei 2024?
Taxa pe carbon, instituită prin mecanismul de ajustare a carbonului la frontieră (CBAM), intră în etapa următoare a ...