Catalyst Romania investește 2 milioane de euro în Adapta Robotics

Catalyst Romania anunță că a investit 2 milioane de euro in Adapta Robotics, o companie românească care și-a demonstrat capacitatea de a inova în robotică. Adapta Robotics oferă soluții de ultimă generație în diverse industrii, inclusiv în domeniul medical, auto, electronice de larg consum, producție, cercetare și dezvoltare, jocuri și recondiționare de echipamente și electronice.
Economica.net - mar, 01 oct. 2024, 17:28
Catalyst Romania investește 2 milioane de euro în Adapta Robotics

Acest anunț marchează a opta investiție din Catalyst Romania Fund II, consolidând astfel misiunea Fondului de a susține creșterea și inovația în ecosistemul de tehnologie din România și din Europa Centrală și de Est (CEE).

„Din momentul în care am întâlnit echipa fondatoare a ADAPTA Robotics, am fost impresionați de profesionalismul și pasiunea lor pentru robotică. Remarcabilă a fost abilitatea lor de a transforma această pasiune într-o afacere de succes, cu impact real confirmat de clienții lor. Suntem încrezători că această investiție le va accelera creșterea și îi va ajuta să se extindă în noi industrii și verticale. ADAPTA Robotics este deja în elita roboticii bazate pe inteligență artificială și suntem onorați să îi susținem în această călătorie, depășind limitele inovației într-o industrie care evoluează rapid”, a declarat Alin Stanciu, Partener Catalyst Romania.

ADAPTA Robotics s-a poziționat ca un jucător cheie în sectorul în plină dezvoltare al roboticii, oferind soluții inovatoare unora dintre cele mai importante companii din lume, cum ar fi Zebra Technologies, Ypsomed și Nissan. Cu peste 50 de roboți implementați cu succes la peste 30 de clienți, compania și-a demonstrat capacitatea de a ieși în evidență pe o piață competitivă.

Tehnologia ADAPTA Robotics poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale clienților, oferind un nivel de flexibilitate care îi conferă un avantaj competitiv față de concurenții care oferă soluții mai standardizate. Prin integrarea tehnologiilor hardware de ultimă generație, inteligență artificială și computer vision, roboții ADAPTA oferă 24/7 acuratețe și precizie de neegalat.

Cu sprijinul RINF.tech, după doi ani de cercetare și dezvoltare, ADAPTA Robotics a lansat robotul MATT ca MVP în 2017, cu prima vânzare comercială în 2020. Robotul MATT a fost urmat de ERIS (Effective Retail Intelligent Scanner), conceput pentru a rezolva rapid și precis problemele din retail legate de disponibilitatea la raft și de etichetare de preț.

„Privim această investiție cu entuziasm și încredere în noul capitol care urmează să înceapă pentru Adapta Robotics. Votul de încredere al Catalyst este o validare a rezultatelor și a progreselor înregistrate. Beneficiind de istoricul admirabil și experiența vastă a echipei Catalyst, așteptăm cu nerăbdare să construim pe această bază și să ne extindem operațiunile la nivel global, continuând în același timp să ne îmbunătățim produsele”, a spus Mihai Crăciunescu, CEO Adapta Robotics.

Pe lângă consolidarea echipelor sale de vânzări și marketing, investiția de 2 milioane de euro de la Catalyst România va permite ADAPTA Robotics să creeze parteneriate strategice cu distribuitorii și să-și personalizeze în continuare robotul MATT pentru a deservi mai multor verticale. Robotul MATT este versatil și proiectat atât pentru testarea hardware și software, testarea de funcționalități pentru diverse dispozitive cât și pentru teste de stres.

In această rundă de investiții a participat și Women in Tech, o comunitate de business angels dedicată promovării diversității și inovației în sectorul tehnologic.

 

Despre Adapta Robotics

Adapta Robotics este o companie care cercetează, proiectează și produce roboți pentru industrii în care automatizarea este dificil de implementat, folosind soluții de hardware de ultimă generație, computer vision și inteligență artificială. Cu cele două produse-cheie, MATT și ERIS, Adapta își propune să ofere soluții de automatizare performante, accesibile și ușor de utilizat de către companii și persoane fizice, eliberând resursele umane de sarcinile repetitive și sporindu-le productivitatea și performanța.

Adapta a fost fondată în 2015 de un grup de trei ingineri, Mihai Crăciunescu, Cristian Dobre și Diana Baicu, din dorința de a facilita introducerea soluțiilor robotice complexe utilizatorilor care au nevoie de o configurare rapidă și de o interfață simplă. Începând ca un departament de robotică corporativ, compania s-a desprins și a devenit un start-up independent în 2021.

 

Despre Catalyst Romania

Catalyst Romania este administratorul de fond care a lansat, în 2012, primul fond de private equity și venture capital destinat României și finanțat prin JEREMIE. Managerul de fond vizeaza cu prioritate investiții în sectoare cu creștere rapidă, inclusiv Tehnologie&Internet, Media&Comunicații și Servicii de tehnologie. Echipa va asigura capital de creștere companiilor care sunt sau pot deveni lideri regionali sau jucători globali. Catalyst Romania Fund II SCSp (“Catalyst Romania” sau “Catalyst Romania Fund II”) este un fond de investiții alternative administrat de Catalyst II GP S.à.r.l. acționând ca un administrator de fond de investiții alternativ, ambele companii fiind organizate în conformitate cu legea luxemburgheză.

Despre InnovFin Equity si JEREMIE Holding Romania

Catalyst Romania Fund II este susținut de (i) JEREMIE Holding Fund Romania, un program de investiții între FEI și Guvernul României prin care FEI acționează în numele și în beneficiul final al Guvernului României și investește refluxurile generate de operațiunile implementate în cadrul JEREMIE Holding Fund Romania în perioada de eligibilitate 2007-2013 și (ii) InnovFin Equity, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Instrumentelor Financiare Orizont 2020 și Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) înființat în cadrul Planului de Investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura un acces sporit la finanțare.

 

Despre FEI

Fondul European de Investiții face parte din Grupul Băncii Europene de Investiții. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile și întreprinderile mici și mijlocii din Europa prin acces la finanțare. FEI dezvoltă instrumente de capital de risc și de creștere, garanții și instrumente de microfinanțare, care vizează în mod specific acest segment de piață. Prin rolul său, FEI promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării și dezvoltării, antreprenoriatului, creșterii și ocupării forței de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Drum Expres Craiova – Pitești: A început trasarea marcajelor pe tronsonul 1 VIDEO
Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis marți seara imagini cu tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești......
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatul a votat pentru creșterea cotei de participare a României la FMI
Senatorii au aprobat, marţi, în plen, în calitate de for legislativ decizional, un proiect de lege iniţiat de Guvern ...
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. Iranul și-a început atacul promis împotriva Israelului. A lansat peste 100 de rachete împotriva statului evreu
Update 3: Biden a ordonat armatei SUA doborârea rachetelor iraniene. Atac armat la Tel Aviv. Patru morți și șapte răniți. ...
Update 3: Preşedintele american Joe Biden a ordonat marţi armatei americane să "ajute Israelul să se apere" împotriva ...
Wizz Air a deschis noul centru de preătire a piloților de la Aeroportul Fiumicino din Roma, în care a investit 38 de milioane de euro
Wizz Air a deschis noul centru de preătire a piloților de la Aeroportul Fiumicino din Roma, în care a investit 38 de milioane ...
Compania aeriană Wizz Air a inaugurat oficial cel mai nou centru de pregătire a piloților pe Aeroportul Fiumicino din ...