Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate

Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de asigurări, a avut o contribuție totală de 20 miliarde de euro la economia locală de la înființarea sa, în 1994, până în prezent. Contribuția totală include impactul direct de 4 miliarde euro, la care se adaugă impactul indirect (efect de multiplicare x1), cel indus (efect de multiplicare x1,5) și cel al sectorului economic (efect de multiplicare x1,5). Aportul total în economie al Allianz-Țiriac echivalează cu 0,6% din PIB-ul României în perioada analizată.
Gabriela Ţinteanu - mie, 02 oct. 2024, 15:25
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate

Studiul de impact socio-economic a fost realizat de companiile de consultanță și respectiv cercetare de piață Valorem și Reveal Marketing Research cu ocazia celebrării a 30 de ani de activitate a Allianz-Țiriac Asigurări în piața din România.

„Impactul nostru nu este reflectat doar în economie, ci și în dezvoltarea comunităților și în stabilitatea locurilor de muncă pe care le susținem. Prin inițiativele noastre de responsabilitate socială și parteneriatele de lungă durată, contribuim activ la protejarea mediului, susținem educația și promovăm incluziunea socială. Investițiile constante în sănătate, educație și proiecte comunitare creează o fundație solidă pentru un viitor mai bun în România. Continuăm să ne asumăm rolul de partener de încredere în dezvoltarea durabilă, oferind protecție și siguranță clienților noștri și sprijinind dezvoltarea sustenabilă a comunităților”, a declarat Virgil Șoncuntean, CEO Allianz-Țiriac.

Contribuția totală include impactul direct de 4 miliarde euro, la care se adaugă impactul indirect (efect de multiplicare x1), cel indus (efect de multiplicare x1,5) și cel al sectorului economic (efect de multiplicare x1,5). Aportul total în economie al Allianz-Țiriac echivalează cu 0,6% din PIB-ul României în perioada analizată și s-ar putea concretiza în până la 80 de spitale moderne, 2.000 de școli noi, 2.000 de kilometri de autostradă sau 130.000 de locuințe sociale.

Despăgubiri de 3,7 miliarde de euro plătite clienților și terților păgubuți

În 30 de ani de activitate, Allianz-Țiriac a plătit despăgubiri de 3,7 miliarde euro. În ultimii ani, asigurărilor de viață, de sănătate și a celor de locuință au avut o dinamică accelerată de creștere, ca urmare a atenției companiei și a deschiderii clienților pentru soluții de protecție.

Totodată, fondurile de pensii administrate de Allianz-Țiriac Pensii Private au ajuns la active totale de 5,5 miliarde euro, contribuind la securitatea financiară a 1,7 milioane de clienți.

Valoarea taxelor şi contribuţiilor plătite de Allianz-Țiriac la bugetul de stat a depăşit 442 milioane de euro. În plus, compania a rămas unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul asigurărilor și pensiilor private, cu un număr de circa 1.000 de angajaţi la finalul anului 2023 și dispune de cea mai vastă rețea de distribuție de asigurări și pensii din piața locală.

Proiectele de responsabilitate socială au depășit 5,4 milioane de euro

Allianz-Țiriac contribuie la construirea unui viitor mai bun prin implicarea activă în comunitățile din care face parte. Compania sprijină, în parteneriat cu organizații neguvernamentale puternice, creșterea incluziunii sociale și promovarea sănătății fizice și emoționale, precum și protejarea mediului.

În ultimii ani, peste 267.000 de tineri și copii au beneficiat de programele sociale susținute de companie, care au vizat educația, sănătatea și incluziunea socială. În ultimii trei ani, investițiile și donațiile Allianz-Țiriac pentru proiecte de responsabilitate socială au depășit 5,4 milioane euro și au contribuit la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cei defavorizați.

Doar în 2023 Allianz-Țiriac, a investit aproximativ 1,5 milioane de euro în inițiative relevante social și a ajuns la aproape 30.000 de copii prin intermediul programelor derulate. În 2024, printr-o donație de 1 milion de euro, Allianz-Tiriac a devenit cel mai important susținător al initiațivei Fundației Metropolis de a construi cea mai mare clinica de psihiatrie pediatrica din București.

Din 2021, Allianz-Țiriac este partenerul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Comitetului Paralimpic Român și asigurătorul sportivilor români, oferind produse și servicii de asigurare pentru participarea sportivilor de performanță la competițiile locale și internaționale. În 2023 a asigurat peste 3.000 de participări pentru sportivii pe care îi susține, iar în 2024 a fost asigurătorul oficial al #Team Romania la Paris și a contribuit la recunoașterea performanțelor sportive obținute la Jocurile Olimpice, alături de Fundația Țiriac.

Allianz-Țiriac Pensii Private asigură 10% din capitalizarea bursieră a României

Allianz-Țiriac reprezintă un pilon important al sectorului de pensii și asigurări din România, generând aproximativ 17% din impactul economic total al acestui sector.

Sectorul asigurărilor este un motor de creștere economică, contribuind cu stabilitate financiară și protecție împotriva riscurilor. De asemenea, Allianz-Țiriac Pensii Private a asigurat stabilitatea pieței de capital prin contribuțiile sale semnificative, finanțând mai mult de 10% din capitalizarea bursieră a României, un nivel dublu față de media europeană.

În contextul actual, în care provocările economice și sociale devin din ce în ce mai complexe, compania își propune să își intensifice eforturile de a sprijini comunitățile locale și de a contribui la soluționarea problemelor globale, cum ar fi schimbările climatice și inegalitatea socială.

De asemenea, sectorul asigurărilor de sănătate și a celor de viață, care în cei 30 de ani au contribuit cu 11% la formarea celor 20 de miliarde de euro, urmează să fie dezvoltat și să capete o pondere mai mare în totalul contribuției Allianz Țiriac la economia României.

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada spre Serbia: Ofertele pentru lotul 2 Timişoara – Moravița, aşteptate până pe 14 noiembrie
Autostrada spre Serbia: Ofertele pentru lotul 2 Timişoara – Moravița, aşteptate până pe 14 noiembrie
Data limită pentru depunerea ofertelor la licitația necesară construcției lotului 2 din Autostrada A9 Timișoara - Moravița este 14 noiembrie, a anunțat miercuri Cristian Pistol, directorul......
Ileana-Lăcrămioara Isărescu a acceptat poziția de membru în Comitetul Reprezentantilor a Fondului Proprietatea
Ileana-Lăcrămioara Isărescu a acceptat poziția de membru în Comitetul Reprezentantilor a Fondului Proprietatea
Fondul Proprietatea a anunțat astăzi investitorii de la Bursa de Valori București ca Ileana-Lăcrămioara Isărescu a ...
Autoritățile ungare au decis sacrificarea a 25.000 de rațe dintr-o fermă din estul țării, ca urmare a descoperirii unui focar de gripă aviară
Autoritățile ungare au decis sacrificarea a 25.000 de rațe dintr-o fermă din estul țării, ca urmare a descoperirii ...
Autorităţile veterinare din Ungaria au anunţat miercuri că vor fi sacrificate circa 25.000 de raţe în provincia Bekes ...
AFM a aprobat finanțări noi în Programul „Rabla Plus” în valoare de peste 22,4 milioane de lei
AFM a aprobat finanțări noi în Programul „Rabla Plus” în valoare de peste 22,4 milioane de lei
Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, miercuri, noi dosare de finanţare în valoare ...