FIFA va analiza joi dacă suspendă Israelul din competițiile internaționale de fotbal

Consiliul FIFA va stabili joi dacă va lua o decizie privind suspendarea Israelului din competiţiile internaţionale de fotbal, relatează agenția germană de presă DPA, citată de Agerpres.
AGERPRES - mie, 02 oct. 2024, 21:02
FIFA va analiza joi dacă suspendă Israelul din competițiile internaționale de fotbal

Propunerea de suspendare a Federaţiei israeliene a fost avansată de Asociaţia de Fotbal Palestiniană (PFA) în luna aprilie şi a fost pusă în discuţie la Congresul FIFA din luna mai.

PFA a făcut trimitere la încălcări ale regulilor organismului de conducere al fotbalului internaţional. Federaţia din Israel a respins acuzaţiile formulate în propunerea PFA.

Propunerea iniţială a PFA a venit pe fondul bombardamentului asupra teritoriului palestinian al Fâşiei Gaza de către Israel. Decizia Consiliului FIFA de joi survine într-un moment când fără îndoială situaţia din Orientul Mijlociu a escaladat şi mai mult cu implicarea de acum în conflict a Iranului.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat la congresul din luna mai că o evaluare legală independentă asupra propunerii PFA trebuie luată, Consiliul FIFA reexaminând evaluarea în iulie. Perioada pentru a lua o decizie a fost extinsă suplimentar în iulie, iar apoi în 31 august FIFA a menţionat că a primit evaluarea, iar o decizie va fi luată la întâlnirea Consiliului din luna octombrie. Reuniunea forului de conducere al FIFA este programată să se desfăşoare joi cu începere de la 11:00 GMT (14:00, la Bucureşti).

La Congresul FIFA din luna mai, preşedintele PFA, Jibril Rajoub, a explicat: ”Cât de mult mai trebuie să îndure familia fotbalului din Palestina pentru ca FIFA să acţioneze cu aceeaşi seriozitate şi urgenţă aşa cum a procedat şi în alte cazuri?”.

”Apreciază FIFA faptul că unele războaie sunt mai importante decât altele, iar unele victime sunt mai importante decât altele?”, a adăugat preşedintele PFA.

”Vă cer să staţi de partea corectă a istoriei. Suferinţa a milioane de oameni, inclusiv a mii de fotbalişti, merită mai mult. Dacă nu acum, atunci când?”, a mai spus Jibril Rajoub.

Omologul său israelian, Moshe Zuares, a precizat cu acelaşi prilej că vieţile israelienilor ”au devenit un iad” de la atacurile militanţilor Hamas din 7 octombrie anul trecut.

”Este nedrept că şi în aceste circumstanţe ne regăsim luptând pentru drepturile noastre fundamentale să fim parte a meciului”, a mai spus Moshe Zuares, subliniind: ”Ne confruntăm cu o încercare ostilă şi cinică politic a asociaţiei palestiniene de a răni fotbalul israelian”.

”Nimic nu ne poate face mai mândri decât să ghidăm, cândva în viitor, când atmosfera va fi propice, o echipă israeliană într-un meci amical împotriva palestinienilor”, conform lui Zuares. ”Acest lucru va contribui cu adevărat la un viitor mai bun pentru ambele popoare”, a conchis preşedintele federaţiei israeliene Moshe Zuares.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Biden se opune ca Israelul să atace instalațiile nucleare iraniene
Biden se opune ca Israelul să atace instalațiile nucleare iraniene
Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că se opune unor atacuri israeliene împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, la o zi după lansarea a aproximativ 200 de rachete iraniene......
Curtea de Conturi Europeană: Metoda de alocare a ajutorului UE pentru sistemele de sănătate din statelor partenere prezintă deficienţe
Curtea de Conturi Europeană: Metoda de alocare a ajutorului UE pentru sistemele de sănătate din statelor partenere prezintă ...
Metoda de alocare a ajutorului UE pentru sistemele de sănătate din ţările partenere prezintă deficienţe, iar eficacitatea ...
Guvernul de la Paris a transmis către CIO garanțiile financiare pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2030
Guvernul de la Paris a transmis către CIO garanțiile financiare pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2030
Guvernul francez a furnizat miercuri garanţiile financiare Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru organizarea Jocurilor ...
Președintele ANAT Alin Burcea propune înființarea unor fonduri de garantare pentru biletele de avion și pentru pachetele turistice, pentru a despăgubi clienții firmelor care dau faliment
Președintele ANAT Alin Burcea propune înființarea unor fonduri de garantare pentru biletele de avion și pentru pachetele ...
Astăzi, la Hotel Ramada Nord, a avut loc în premieră o întâlnire organizată de Asociația Națională a Agențiilor ...