JT Grup Oil a încheiat primul semestru din 2024 cu afaceri de 108 milioane de lei și un profit net de 2,58 de milioane de lei

JT Grup Oil, distribuitor de carburanţi și unicul dezvoltator al JT Terminal, cel mai nou terminal privat de produse petroliere lichide, raportează o cifră de afaceri de 108 milioane de lei în prima jumătate a anului 2024, o creștere modertă față de primul semestru al anului trecut.
Economica.net - vin, 04 oct. 2024, 17:14
JT Grup Oil a încheiat primul semestru din 2024 cu afaceri de 108 milioane de lei și un profit net de 2,58 de milioane de lei

Mare parte din cifra de afaceri a fost obținută din distribuția de combustibil pe piața internă, societatea mărindu-și volumul de vânzări de la 15,7 milioane de litri la 17,9 milioane de litri, în primele șase luni ale anului curent.

Astefl, JT Grup Oil a înregistrat o creștere cu 15% a profitului net față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 45% față de anul 2022, ajungând în prezent la 2,58 de milioane de lei. Activele totale administrate de Grup au depășit pragul de 143 de milioane de lei, înregistrând o creștere de 33,89% față de perioada similară a anului trecut.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare ale companiei au atins pragul de 106,03 milioane de lei, o creștere cu 2,88% de la 103,93 de milioane de lei.

”În evoluția și structura activului bilanțier, în prima jumătate a anului 2024, am observat o creștere semnificativă a stocurilor de marfă, ca urmare a intensificării aprovizionării cu combustibil. Această strategie a fost implementată pentru a ne proteja împotriva fluctuațiilor de prețuri, având în vedere creșterea accizei și pentru a obține avantaje la costurile de achiziție, folosind capitalul generat prin listare. În primele șase luni ale anului 2024, politica de creștere a volumului vânzărilor pe piața internă s-a menținut, având ca scop mărirea cotei de piață a firmei. Am crescut atât cifra de afaceri, cât și profitul net, care a atins 2,58 de milioane de lei la 30 iunie 2024, cu 15% mai mult față de anul precedent. Îmbunătățirea profitabilității a fost un angajament esențial față de acționari și investitori, fiind rezultatul direct al politicilor comerciale și strategiilor de business pe care le-am implementat”, adaugă Bogdan-Florin Aldea, președintele Consiliului de Administrație al JT Grup Oil S.A.

Pe parcursul primului semestru, compania a realizat investiții de aproximativ 19 milioane de lei, alocate pentru dezvoltarea și modernizarea JT Terminal, proiectul strategic al grupului, care va crește capacitatea de depozitare și distribuție a combustibililor, consolidând infrastructura necesară pentru susținerea expansiunii operaționale.

Terminalul va deveni complet funcțional la începutul anului 2025 și va facilita încărcarea și descărcarea simultană a navelor, vagoanelor și autocisternelor, optimizând astfel lanțul de aprovizionare prin reducerea timpilor de așteptare în portul Constanța. În prezent, lucrările la terminal avansează considerabil, două dintre rezervoarele de 1.000 de tone, precum și trei rezervoare de 5.000 de tone fiind deja finalizate. În plus, compania a finalizat în proporție de 90% lucrările pentru rezervoarele patru și cinci, cu o capacitate de 5.000 de tone fiecare. Cel de-al șaselea rezervor de 5.000 de tone este ridicat în proporție de 10%.

Un moment-cheie, care facilitează accesul companiei la noi surse de capital pentru finanțarea expansiunii, a fost listarea cu succes pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în urma căreia, JT Grup Oil a atras printr-o ofertă publică inițială 19,9 milioane de lei de la investitori, generând o capitalizare de piață anticipată de 186,1 milioane de lei.

Un alt pas strategic realizat în 2024 a fost creșterea numărului de autocisterne de la 7 la 13, consolidând astfel capacitățile logistice. Cu ajutorul unei flote extinse și modernizate, compania își propune să optimizeze livrările prin reducerea timpilor de așteptare, garantând transportul în condiții de siguranță și eficiență a produselor petroliere. În plus, JT Grup Oilși-a consolidat poziția pe piața de bunkeraj, obținând autorizația de antrepozit fiscal pentru comercializarea motorinei fără acciză.

„Performanțele financiare din acest prim semestru demonstrează capacitatea noastră de a ne adapta și inova într-un mediu dinamic. Am continuat să investim în tehnologii moderne și ne-am concentrat pe extinderea portofoliul de clienți, ceea ce ne-a permis să ne consolidăm poziția pe piață și să oferim valoare sustenabilă pe termen lung. Ne-am propus să transformăm JT Grup Oil într-un lider regional, iar finalizarea JT Terminal este un pas major în această direcție”, adaugă Bogdan-Florin Aldea.

Despre JT Grup Oil S.A.

În prezent, JT Grup Oil S.A. desfășoară operațiuni de distribuție de carburanți în zona de Sud-Est a României cu ajutorul unei flote proprii de 13 cisterne cu o capacitate de până la 40.000 de litri, dotate cu pompe și indicatoare pentru măsurarea cantității livrate. Pentru distribuția de carburanți în zona de nord a țării, compania are parteneriate cu reprezentanți ai mediului de business, colaboratori pe termen lung.

În ultimii zece ani, profitul companiei a fost de 51 de milioane de lei, reflectând o performanță financiară solidă și sustenabilă. De asemenea și cifra de afaceri din ultimii cinci ani a înregistrat o creștere constantă de la 171 de milioane de lei în 2019 la 224 de milioane de lei în 2023, lucru ce demonstrează capacitatea companiei de a se adapta la cerințele pieței, de a inova și de a-și optimiza operațiunile pentru a impulsiona creșterea continuă și succesul pe termen lung.

Fondată in 2001, JT Grup Oil S.A. este una dintre cele mai importante companii care activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul primului terminal privat de produse petroliere din România în portul Constanța. În perioada 2004-2005, a construit un terminal de bitum la Medgidia, pe care l-a vândut la scurt timp după recepție, iar banii obținuți în urma vânzării au fost investiți în dezvoltarea rețelei de distribuție de carburanți. În 2008, compania a început să dezvolte rețeaua de distribuție și a introdus pe piață peste 250 de rezervoare dotate cu pompe și indicatori de nivel. Din 2023, JT Grup Oil S.A. și-a diversificat gama de produse, și a accesat segmentul de motorină fără acciză, care deservește vasele comerciale pentru porturile Midia și Constanța.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Comerțului din China critică decizia UE de a impune tarife vamale suplimentare pentru importurile de mașini electrice, dar anunță că va continua negocierile cu Bruxelles-ul
Ministerul Comerțului din China critică decizia UE de a impune tarife vamale suplimentare pentru importurile de mașini ...
Ministerul Comerţului de la Beijing a criticat decizia Uniunii Europene de a impune tarife vamale suplimentare la importurile de vehicule electrice din China, numind-o "incorectă şi......
Transelectrica: Modernizarea stației Reșița se va finaliza în primăvara lui 2025, lucrările sunt avansate
Transelectrica: Modernizarea stației Reșița se va finaliza în primăvara lui 2025, lucrările sunt avansate
Lucrările de retehnologizare a Stației Electrice de Transformare Reșița se află într-un stadiu avansat, termenul de ...
Răspunsul Guvernului la scrisoarea UE care ne acuză că nu permitem prețuri libere pe piața angro de energie: Schema de plafonare continuă “cel puțin” până la 1 aprilie 2025, apoi ne vom consulta cu Bruxelles-ul
Răspunsul Guvernului la scrisoarea UE care ne acuză că nu permitem prețuri libere pe piața angro de energie: Schema ...
România a primit de la Comisie Europeană o scrisoare de punere în întârziere, care nu reprezintă o condamnare sau sancţiune ...
MAE anunță că încă 74 de cetățeni români și membri ai famililor acestora au fost repatriați astăzi din Liban
MAE anunță că încă 74 de cetățeni români și membri ai famililor acestora au fost repatriați astăzi din Liban
Un nou grup de 74 de persoane aflate în situaţii vulnerabile, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea ...