Autostrada Sibiu – Pitești: Cum au evoluat lucrările la secțiunea 5 în doar patru luni VIDEO

Pasionații de infrastructură au postat marți imagini cu evoluția lucrărilor, din iunie până în octombrie, la secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești. Amintim că autoritățile intenționează să dea în trafic o parte din această secțiune chiar din 2024.
Anemona Andone - mie, 09 oct. 2024, 11:09
Autostrada Sibiu - Pitești: Cum au evoluat lucrările la secțiunea 5 în doar patru luni VIDEO

„Autostrada A1 Pitesti – Sibiu, Lot 5, Merisani – Valea Brazilor | Iunie vs Octombrie | Webuild”, este titlul postării de pe YouTube cu privire la evoluția lucrărilor.

 

Mai exact, sunt prezentate comparativ imagini de pe tronsonul Merișani – Valea Brazilor, parte al lotului 5 al Autostrăzii A1 Pitești – Sibiu. În partea stângă sunt imagini din 1 Iunie 2024, iar în partea dreaptă, din 5 octombrie 2024, explică autorilor filmărilor.

pitesti curtea de arges

Comentând imaginile, un pasionat a scris: „Arată bine! Acum, că vom vedea o inaugurare parțială în acest final de an, sau integrală în primăvara anului viitor, mai contează doar la nivel de percepție, în rest, e ca și gata, Webuild are tot interesul să finalizeze și să se mute 100% pe lotul 3. Aici, volumul greului a trecut!”

Lucrările la secțiunea 5 a A1 Sibiu – Pitești au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80%, potrivit celor mai recente date oficiale.

Primele marcaje rutiere pe A1 Pitești – Curtea de Argeș

Luna trecută, constructorul WeBuild a început trasarea marcajelor rutiere pe primii 16 km din cei 30,35 km ai secțiunii 5 (Pitești – Curtea de Argeș), anunța atunci Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Constructorul a dat, din nou, asigurări că pe acest sector de 16 kilometri circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului”, transmitea Pistol pe TikTok.

Pe ceilalți aproximativ 14 kilometri ai Secțiunii 5 se va putea circula anul viitor, conform termenului contractual, adăuga șeful CNAIR.

La începutul lunii septembrie, ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat la rândul său că o parte din secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș ar putea fi deschisă în acest an, înainte de termenul contractual.

Autostrada Sibiu – Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

Autostrada va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

FOTO – VIDEO: Secțiunea 5 a A1 Sibiu – Pitești (sursa: YouTube ADonde Next)

Te-ar mai putea interesa și
Grupul City Grill preia pachetul majoritar de părţi sociale al restaurantelor Marty din Cluj-Napoca
Grupul City Grill preia pachetul majoritar de părţi sociale al restaurantelor Marty din Cluj-Napoca
Grupul de restaurante City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători autohtoni din industria HoReCa, a preluat pachetul majoritar de părţi sociale al grupului de restaurante Marty din......
Penny deschide al doilea magazin din Cluj-Napoca
Penny deschide al doilea magazin din Cluj-Napoca
Penny România, parte din grupul german REWE, deschide cel de-al doilea magazin al reţelei din Cluj-Napoca şi ajunge astfel ...
Şeful Consiliului Concurenței, despre preluarea Profi de către Mega Image: Este pentru prima dată când impunem condiții referitoare la listare/delistare
Şeful Consiliului Concurenței, despre preluarea Profi de către Mega Image: Este pentru prima dată când impunem condiții ...
Mega Image se angajează să aplice tututor furnizorilor Mega Image și/sau Profi o procedură prin care se stabilesc condițiile ...
Măslinii din Spania şi-au găsit o nouă casă în Ungaria – reportaj Reuters
Măslinii din Spania şi-au găsit o nouă casă în Ungaria – reportaj Reuters
Viticultorul Csaba Torok, care creşte măslini pe pantele cu temperaturi blânde din sudul Ungariei, lângă lacul Balaton, ...