Astfel, studiul care analizează 34 de oraşe din ţări cu venituri mici şi medii arată că Jakarta, Manila, Addis Abeba, Sao Paulo, New Delhi, Rio de Janeiro, Bogota, Mumbai, Nairobi şi Kuala Lumpur sunt cele 10 metropole cu cele mai mari şanse de a deveni centre economice şi de afaceri importante în următorii ani, recuperând diferenţa faţă de capitalele economice tradiţionale la nivel global, precum Londra, New York, Hong Kong sau Tokyo.
Potrivit studiului, Jakarta este menţionată pentru performanţele în domeniul securităţii publice şi în cel al protecţiei mediului, în timp ce capitala filipineză, Manila, deşi nu este un oraş cu valenţe economice deosebite, poate deveni un oraş de referinţă ţinând cont de sistemul medical supus recent unei reforme ambiţioase şi de evoluţia favorabilă a altor indicatori privind resursele umane.
În acelaşi timp, capitala Etiopiei, Addis Abeba, cunoaşte o dezvoltare rapidă începând din 2008, iar metropola braziliană Sao Paulo se remarcă deja ca un actor important în domeniul afacerilor la nivel mondial.
Capitala Indiei, New Delhi, şi alte oraşe indiene pot beneficia şi ele de pe urma serviciilor globale pe care le oferă, mai indică studiul citat.