Au început lucrările la Planșeul Unirii, vechi de 100 de ani. Circulația nu va fi afectată VIDEO

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a anunțat că azi - noapte au început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experți și declarată un pericol public.
Anemona Andone - lun, 14 oct. 2024, 10:46
Au început lucrările la Planșeul Unirii, vechi de 100 de ani. Circulația nu va fi afectată VIDEO

Lucrările se derulează într-un spațiu deja securizat și NU VOR AFECTA circulația rutieră sau pietonală, precizează Băluță pe Facebook.

 

În august, ministrul Dezvoltării, Adrian – Ioan Veștea, a semnat la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, contractul de finanțare pentru proiectul ”Regenerarea spațiilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare a planșeului de acoperire a râului Dâmbovița în Piața Unirii”. Primele utilaje urmau să sosească în centrul Capitalei până în octombrie.

În valoare totală de 750,75 milioane de lei și cu termen de execuție finalul anului 2028, contractul de finanțare are ca scop sprijinirea eforturilor autorităţilor administraţiei publice locale din sectorul 4 al municipiului București pentru consolidarea și reabilitarea Planșeului Unirii.

Consolidarea acestui obiectiv este cel mai amplu proiect finanțat prin Programul Național de Investiții > până acum. Acesta presupune lucrări extinse de infrastructură, menite să consolideze această zonă extrem de circulată, atât de pietoni, cât și de autovehicule, din centrul Capitalei, și să ia, în acest scop, toate măsurile posibile de siguranță, cu rezultate durabile”, a declarat Adrian Veștea.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că, acum când este asigurată și sursa de finanțare, poate să se apuce în mod efectiv de treabă și să reconstruiască imensa placă de beton din Piața Unirii, veche de aproape 100 de ani și asupra căreia nu s-a intervenit niciodată.

Lucrările la Planșeul Unirii încep în cel mult trei luni

“Avem deja în lucru și documentația de autorizare, așa că primele utilaje vor ajunge în zona Unirii cel mai târziu pe 1 octombrie. Cel puțin până la finalul acestui an, nu vor fi restricționate nici circulația auto, nici cea pietonală. În plus, vom lucra în trei schimburi, astfel încât proiectul să fie terminat în termenele asumate și să nu producă disconfort inutil“, a explicat pe Facebook primarul Sectorului 4.

Amintim că în iulie 2023, Primăria Sectorului 4 a primit o singură ofertă la licitația ce include schimbarea planșeului peste râul Dâmbovița din Piața Unirii, respectiv de la asocierea Construcții Erbașu (leader) – Concrete & Design Solution – Bog’Art.

Contractul cu această asociere privind schimbarea Planșeului Unirii a fost semnat în ianuarie 2024, pentru suma de 867,75 milioane de lei, fără TVA, conform datelor din SEAP.

Te-ar mai putea interesa și
Cine a câştigat Premiul Nobel pentru Economie în 2024
Cine a câştigat Premiul Nobel pentru Economie în 2024
Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, luni, unui trio format din profesorii Daron Acemoglu, Simon Jonhson şi James Robinson pentru "studiile lor cu privire la modul în care instituţiile......
HONOR lansează în România smartphone-ul 200 Smart
HONOR lansează în România smartphone-ul 200 Smart
HONOR lansează în România smartphone-ul 200 Smart, un nou dispozitiv mid-range cu o rată de refresh de 120 Hz și cameră ...
Titlurile de stat Fidelis depășesc toate recordurile. Românii au luat cu asalt ediția din octombrie
Titlurile de stat Fidelis depășesc toate recordurile. Românii au luat cu asalt ediția din octombrie
Titlturile de stat Fidelis depășesc toate recordurile. FIDELIS V din 2024, ediția de toamnă, desfășurată între 2 ...
Chinezii au fabricat cea mai mare turbină eoliană offshore din lume, de 26 MW
Chinezii au fabricat cea mai mare turbină eoliană offshore din lume, de 26 MW
O turbină eoliană offshore de 26 MW a ieșit de de pe linia de producție a companiei Dongfang Electric Corporation (DEC) ...