Piețele cripto cresc în ciuda datelor mixte privind inflația din SUA

Piețele cripto sunt în creștere, în ciuda faptului că datele recente privind inflația din SUA au arătat rezultate mixte.
Simon Peters - mar, 15 oct. 2024, 17:47
Piețele cripto cresc în ciuda datelor mixte privind inflația din SUA

Criptoactivele au scăzut după ce datele privind indicele prețurilor de consum de joia trecută au fost peste așteptări pe toate planurile. Cu toate acestea, datele privind indicele prețurilor de producție de vineri, mai scăzute decât se preconiza, au ajutat piețele cripto să anuleze pierderile anterioare.

Acțiunile au beneficiat, de asemenea, de aceste date, indicii Dow și S&P 500 înregistrând noi maxime istorice.

După ce joi a scăzut până la 59.000 de dolari, bitcoin se tranzacționează în prezent la 65.800 de dolari.

Instrumentul CME FedWatch sugerează în prezent o probabilitate de aproape 87% ca Rezerva Federală să reducă rata fondurilor federale cu 25 de puncte de bază la următoarea reuniune din noiembrie. Fără îndoială, factorii de decizie vor urmări cu atenție datele economice care se vor publica până atunci, și care ar putea schimba cursul reducerilor potențiale ale ratei dobânzii.

Săptămâna trecută

Sui a avut una dintre cele mai mari creșteri săptămâna trecută, urcând cu 25%.

Sui este un blockchain de tip layer-one conceput special pentru aplicații de înaltă performanță și scalabile.

Acesta a câștigat 350% de la minimele sale din august și a înregistrat o creștere a activității utilizatorilor datorită memecoins și stablecoin-ului USDC, acestea fiind recent acceptate pe rețeaua principală Sui.

Știri care ne-au atras atenția

Mt.Gox amână termenul de rambursare până în octombrie 2025

Echipa de recuperare a debitelor firmei Mt.Gox a anunțat joia trecută că termenul limită pentru rambursările către mulți creditori a fost prelungit cu încă un an, de la 31 octombrie 2024 la 31 octombrie 2025, acordând mai mult timp pentru cererile de recuperare nerezolvate în cadrul procedurii de faliment în curs.

Acest lucru ar putea fi văzut ca bullish pentru prețul Bitcoin, pentru că Bitcoin în valoare de miliarde de dolari (cu o potențială presiune de vânzare pe piețele cripto), care trebuiau să se întoarcă la creditori până la sfârșitul acestei luni acum nu se pot întoarce la acești creditori până anul viitor.

Potrivit platformei de analiză Arkham Intelligence, conturile asociate Mt.Gox dețin în prezent 44.905 bitcoin, cu o valoare de aproximativ 2,82 de miliarde de dolari la prețurile actuale de piață.

Fondatorul Tron, Justin Sun, a fost ales prim-ministru al micronațiunii Liberland

Fondatorul Tron, Justin Sun, a fost ales prim-ministru al Liberland, o micronațiune de 7 km2 situată între Croația și Serbia, pe o porțiune nelocuită de câmpie inundabilă de pe malurile Dunării.

Această parcelă de teren, de aproximativ aceeași mărime ca Gibraltarul, a luat naștere ca urmare a unui litigiu frontalier între Croația și Serbia, ambele țări susținând că terenul aparține celeilalte ca urmare a lucrărilor de amenajare a meandrelor și de inginerie care au modificat cursul Dunării.

Liberland a fost înființată în 2015 de către politicianul ceh Vit Jedlička, cu viziunea de a crea o societate cu adevărat libertariană și a cărei întreagă guvernanță și legislație este gestionată pe blockchain.

Potrivit site-ului său web, Liberland permite cetățenilor săi și e-rezidenților să inițieze afaceri în temeiul legislației Liberland și al jurisdicției instanțelor Liberland, care includ asigurări, aplicarea contractelor inteligente și tradiționale și posibilitatea de a participa direct la democrație de oriunde în lume, doar cu o conexiune la internet. În plus, Liberland Blockchain utilizează un mecanism de consens numit proof-of-stake, ceea ce face ca funcționarea sa să fie ecologică.

Liberland are aproximativ 1.000 de cetățeni, peste 4.000 de e-residenți și peste 700.000 de solicitanți de cetățenie.

 

Metaplanet cumpără încă 108,999 de bitcoin

Compania japoneză cotată la bursă Metaplanet a achiziționat săptămâna trecută încă 108,999 bitcoin, aproximativ 1 miliard de yeni (6,7 milioane de dolari).

Cea mai recentă achiziție îi ridică acum deținerile totale la 748,502 bitcoin (46,9 milioane de dolari americani).

Metaplanet și-a intensificat achizițiile de bitcoin recent, precum și vânzarea de opțiuni pentru a câștiga bitcoin ca venit premium la începutul lunii.

Simon Peters este analist pentru piața criptoactivelor la platforma de investiții eToro.

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții unde poți tranzacționa, poți face schimb de cunoștințe și poți învăța despre investiții. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro are peste 38 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 75 de țări. Credem că schimbul de cunoștințe înseamnă putere și că putem avea mai mult succes împreună. Astfel, am creat o comunitate globală de investitori de succes concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta cunoștințele și pentru a vă crește veniturile. Pe eToro, puteți tranzacționa o gamă variată de active tradiționale și inovatoare și puteți alege cum să investiți: puteți tranzacționa direct, puteți investi într-un portofoliu sau copia alți investitori. Vizitați centrul nostru media aici pentru cele mai recente știri.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro și Economica.netnu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete. Criptoactivele sunt instrumente volatile care pot fluctua foarte mult într-un interval de timp foarte scurt și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru toți investitorii. În afară de tranzacționarea prin CFD, tranzacționarea criptomonedelor este nereglementată și, prin urmare, nu este supravegheată de niciun cadru de reglementare din UE. Capitalul dumneavoastră este în pericol.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Diviziei Vet din cadrul Vetro Solutions de către Dona Logistica
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Diviziei Vet din cadrul Vetro Solutions de către Dona Logistica
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Dona Logistica S.A. intenționează să preia Divizia Vet din cadrul Vetro Solutions S.A., informează instituția prin intermediul unui......
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson: Nu există scuze pentru cei care cumpără gaze din Rusia. UE poate trăi fără gaze ruseşti
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson: Nu există scuze pentru cei care cumpără gaze din Rusia. UE poate trăi ...
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, le-a spus marţi jurnaliştilor că blocul comunitar va putea înlocui fluxul ...
Gargară electorală versus rating de țară
Gargară electorală versus rating de țară
“Agențiile de rating confirmă stabilitatea macroeconomică a României! După ce agenția de rating Fitch a confirmat ...
Audi a respins ofertele primite pentru uzina sa din Bruxelles. Crește riscul ca unitatea să fie închisă
Audi a respins ofertele primite pentru uzina sa din Bruxelles. Crește riscul ca unitatea să fie închisă
Audi, marca premium a Volkswagen AG, nu a reuşit să găsească un investitor adecvat pentru fabrica din Bruxelles unde ...