CCIB: Firmele din Sectorul 3 al Capitalei au realizat cumulat în 2023 o cifră de afaceri de 72,7 miliarde de lei

Companiile cu sediul în Sectorul 3 al Capitalei care au depus bilanţul anul trecut au realizat, cumulat, o cifră de afaceri de 72,7 miliarde de lei (circa 14,6 miliarde de euro), valoare net superioară celor înregistrate la nivelul multor judeţe din ţară, se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 16 oct. 2024, 19:07
CCIB: Firmele din Sectorul 3 al Capitalei au realizat cumulat în 2023 o cifră de afaceri de 72,7 miliarde de lei

Conform sursei citate, firmele laureate din Sectorul 3 au realizat în 2023 un profit din exploatare de 8,1 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro) şi au generat 83.000 de locuri de muncă.

CCIB, cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat Topul firmelor din sectorul 3, pentru a sărbători performanţele în afaceri ale companiilor din această unitate administrativ-teritorială, precizează sursa citată.

La Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector şi reprezentanţi ai administraţiei centrale.

Dintre cele 11.921 de firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate au fost premiate 3.554 de firme (30% din totalul celor calificate), în cadrul a şapte secţiuni: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare şi high-tech, turism şi agricultură, iar în cadrul fiecărei grupe, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi.

„Clasificarea companiilor eligibile în cadrul Topului subliniază nu doar performanţele reflectate în bilanţurile contabile, ci şi eforturile semnificative depuse pentru sporirea competitivităţii, creşterea calităţii serviciilor, precum şi performanţa managerilor din mediul de afaceri local. Îmi face plăcere să subliniez că 38,3% dintre companiile premiate la nivelul sectorului 3 s-au calificat şi la etapa pe municipiu a Topului. Totodată, dintre cele 830 de firme care sunt eligibile pentru a primi trofeul de excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziţii ale Topului firmelor din Bucureşti – etapa pe municipiu, 19% sunt din sectorul 3”, a afirmat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei Bucureşti în deschiderea Galei.

Doru Laurian Frunzulică, vicepreşedinte al Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) a subliniat că, în curând, va fi disponibil Programul de Promovare a Exporturilor (PPE) aferent anului 2025, care beneficiază de cea mai mare sumă alocată vreodată de un Guvern post-revoluţionar al României pentru susţinerea exportului şi a firmelor româneşti.

„Este un Program de 120 de milioane de lei, plus TVA, prin care vom organiza participarea a mii de firme româneşti la 75 de târguri internaţionale şi 19 misiuni economice”, a declarat Doru Laurian Frunzulică.

În context, el a dat detalii despre categoriile de cheltuieli eligibile prin PPE, avantajele de care pot beneficia companiile şi a oferit informaţii utile despre modalităţile concrete în care ARICE sprijină activitatea de internaţionalizare a afacerilor.

Tot despre programe de sprijin pentru mediul de afaceri a vorbit şi Răzvan Pârlăcăbescu, director cabinet al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului.

„Pe lângă partea de politică publică pe care o facem, venim cu programe dedicate diverselor categorii de antreprenori: Start-Up Nation, pentru tineri, Femeia Antreprenor, precum şi cu scheme de ajutor de stat precum Construct Plus, sau cea pentru industria prelucrătoare”, a menţionat Răzvan Pârlăcăbescu.

Cele mai multe companii premiate în Sectorul 3 activează în domeniul serviciilor (37,2% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (30%) şi de cele cu profil industrial (13,6%). Construcţiile concentrează 8,1% dintre firmele laureate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul – 5,9%, turismul – 4,6%, în timp ce doar 1,1% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2023, în cadrul evenimentului au fost decernate premii speciale Primăriei Sectorului 3 şi unor companii cu capital autohton.

Sursa foto: Facebook.com/CCIBucuresti

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat astăzi 113 contracte de finanțare cu primării și entități publice pentru construirea de parcuri fotovoltaice
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat astăzi 113 contracte de finanțare cu primării și entități publice pentru ...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat miercuri 113 contracte de finanţare cu primării şi entităţi publice din ţară pentru proiecte de construcţie a unor parcuri solare, în valoare......
DN AGRAR raportează o creștere cu 9% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului 2024. Profitul net însă a scăzut 6%
DN AGRAR raportează o creștere cu 9% a cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului 2024. Profitul net însă a ...
DN AGRAR Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală, ...
Compania Agroserv Măriuța, deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează o pierdere netă de 3,8 milioane de lei pentru primele nouă luni din 2024
Compania Agroserv Măriuța, deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează o pierdere netă de 3,8 milioane ...
Agroserv Măriuța, companie românească de agricultură și deținătoarea brandului Lăptăria cu Caimac, raportează ...
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Compania Națională „Aeroporturi București” privind aplicațiile prin care pot fi comandate taxiuri
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Compania Națională „Aeroporturi București” ...
Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Compania Națională „Aeroporturi București" ...