Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit fotbalist în 2024, cu venituri de 285 de milioane de dolari

Portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul echipei saudite Al-Nassr, este cel mai bine plătit fotbalist din anul 2024, cu venituri totale de 285 de milioane de dolari, înaintea lui Lionel Messi, de la Inter Miami, cu doar 135 de milioane, conform informaţiilor publicate joi de revista Forbes.
AGERPRES - vin, 18 oct. 2024, 14:23
Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit fotbalist în 2024, cu venituri de 285 de milioane de dolari

Cristiano Ronaldo, 39 ani, câştigă 220 de milioane de dolari din salarii, la care se adaugă aproape 65 de milioane de dolari din activităţi extrafotbalistice, inclusiv deschiderea noului său canal YouTube, care a depăşit un milion de urmăritori în primele nouăzeci de minute, scrie Agerpres .

Messi, în vârstă de 37 de ani, ocupă locul doi în acest clasament al veniturilor, cu 135 de milioane de dolari. Are un salariu anual de 60 de milioane de dolari la Inter Miami, dar el a generat 75 de milioane în afara terenului de joc. Argentinianul, care are contract cu Inter Miami până în 2025, are colaborări cu Apple TV, Adidas şi Konami, printre altele.

Brazilianul Neymar Junior, de la clubul saudit Al-Hilal, completează podiumul, cu venituri de 110 milioane de dolari. În ciuda faptului că a fost absent aproape tot sezonul trecut din cauza unei accidentări, atacantul are un contract de 80 de milioane de dolari anual, la care se adaugă venituri de 30 de milioane din investiţiile şi sponsorizările sale.

Francezul Karim Benzema, de la clubul saudit Al-Ittihad, este al patrulea (104 milioane de dolari), în timp ce primul jucător dintr-o ligă europeană care a intrat în acest Top 10 este conaţionalul său Kylian Mbappe, atacantul lui Real Madrid.

Potrivit Forbes, Mbappe, care a încheiat campania 2023/2024 la Paris Saint Germain, a câştigat în total 90 de milioane de dolari în 2024, 70 de milioane din salariu şi 20 pentru activităţi în afara terenului de joc.

Brazilianul Vinicius Junior, coechipierul său de la Real Madrid, este al şaptelea cu venituri totale de 55 de milioane de dolari, 40 de milioane din salarii şi 15 milioane din alte activităţi.

Norvegianul Erling Haaland, atacantul lui Manchester City, este al şaselea (60 de milioane), egipteanul Mohamed Salah, de la Liverpool, ocupă locul opt (53 milioane), senegalezul Sadio Mane, de la Al-Nassr, este al nouălea (48 milioane), iar belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City) închide top 10 al celor mai bogaţi fotbalişti, cu 39 de milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Rutte: NATO nu poate confirma în acest stadiu trimiterea de trupe militare din Coreea de Nord în Rusia
Rutte: NATO nu poate confirma în acest stadiu trimiterea de trupe militare din Coreea de Nord în Rusia
NATO nu poate confirma în acest stadiu desfăşurarea de către Coreea de Nord a unor trupe în Rusia, a afirmat vineri secretarul general al alianţei Mark Rutte, întrebat cu privire la......
Se scumpește berea? Guvernul introduce un calendar gradual de creștere a accizei
Se scumpește berea? Guvernul introduce un calendar gradual de creștere a accizei
Printr-un proiect de ordonanță de urgență postat pe site-ul MF sunt propuse o nouă serie de măsuri de modificări a ...
Cel mai nou bulevard din București e gata. Cum arată
Cel mai nou bulevard din București e gata. Cum arată
Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a postat pe pagina sa de facebook imagini cu noul bulevard Valea Largă. ...
Piețele financiare, pregătite de surprize înfricoșătoare. Cât contribuie alegerile din SUA la panica generată de „Efectul Halloween”?
Piețele financiare, pregătite de surprize înfricoșătoare. Cât contribuie alegerile din SUA la panica generată de „Efectul ...
Sfârșitul lunii octombrie, echivalent cu sărbătoarea de Halloween, poate aduce panică și în rândul investitorilor, ...