Aceste transformatoare vor înlocui echipamentele vechi și vor aduce îmbunătățiri semnificative atât în ceea ce privește calitatea energiei distribuite, stabilitatea rețelei, cât și în reducerea consumului propriu tehnologic, arată un comunicat de presă.
Odată instalate, ele vor permite o distribuție mai eficientă a energiei electrice, contribuind astfel la scăderea costurilor operaționale, reducerea numărului de întreruperi din rețea, îmbunătățind funcționarea de ansamblu a sistemului, mai arată comunicatul.
„Prin această achiziție, ne dorim să ne asigurăm că rețeaua noastră electrică va deveni mai rezilientă pe termen lung. Pe lângă modernizarea rețelei, aceste transformatoare vor contribui la creșterea capacității rețelei de a integra surse regenerabile de energie”, a declarat Mihai Pește, Director General al companiilor Rețele Electrice.
Unul dintre criteriile de selecție, din caietul de sarcini, este factorul de sustenabilitate, subliniind încă o dată angajamentul companiei de a proteja mediul înconjurător. Astfel, ofertanții care pot aduce materialele ambalate prietenos cu mediul, pot primi puncte în plus, pe baza grilei de evaluare.
Contractul va avea o perioada de valabilitate de 2 ani.
Companiile Rețele Electrice operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către cele trei companii Rețele Electrice numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.