Fiecare locuitor al Sectorului 3 plătește 360 de lei pentru Hala Laminor. Rate și dobânzi de încă 270 pentru împrumuturi- USR

Lucian Judele(foto), președintele USR Sector 3, a arătat că Primăria plătește anual 128 de milioane de euro rate și dobânzi la împrumuturile făcute. Doar Hala Laminor a costat 170 de milioane de euro.
Economica.net - joi, 24 oct. 2024, 16:18
Fiecare locuitor al Sectorului 3 plătește 360 de lei pentru Hala Laminor. Rate și dobânzi de încă 270 pentru împrumuturi- USR

Fiecare din cei aproximativ 470.000 de locuitori ai sectorului 3 din București plătește anual(prin taxe și impozite) 270 de lei sub formă de  rate și dobânzi pentru împrumuturile făcute de Primărie și au plătit circa 360 de lei pentru refacerea Halei Laminor, reiese din datele făcute publice de Lucian Judele, președintre USR Sector 3.

Judele, care a realizat, joi, un bilanţ al mandatului 2020-2024, a declarat că principala grijă a consilierilor locali USR Sector 3 a fost „apărarea banilor” cetăţenilor de practicile „deloc ortodoxe” ale primarului Robert Negoiţă, transmite Agerpres.

„Când o parte dintre foştii noştri aliaţi au trecut în barca lui Robert Negoiţă, acesta a avut, în sfârşit, undă verde la jaf din banii Sectorului 3. Şi dacă cel mai mare buget din România, adică 630 de milioane de euro anual, nu i-a fost de ajuns, acesta ne-a îndatorat şi copiii. Nu mai puţin de 128 de milioane de euro merg în fiecare an pentru dobânzi şi rate. (…) 15 milioane de euro au mers către firma fratelui city managerului, care oficial şi-a dat demisia în urma anchetei Recorder, dar neoficial el încă bântuie prin primărie şi pe la societatea de salubritate, nestingherit de nimeni, dar fără să mai aibă responsabilitatea semnăturii. Pentru această faptă, noi am deschis deja un dosar. Trebuie să vă reamintesc că soţia city managerului este judecător la Judecătoria Sectorului 3”, a spus Judele într-o conferinţă de presă susţinută în faţa sediului Primăriei Sectorului 3.

El a menţionat că 30 de milioane de euro au fost alocaţi pentru parcul acvatic din Parcul Pantelimon, o construcţie care „a distrus hectare de spaţii verzi” şi urmează să fie dată în concesiune unei firme private pe 35 de ani.

„Cel mai mare tun, templul corupţiei din Sectorul 3 este Hala Laminor, unde până astăzi avem cheltuiţi 170 de milioane de euro. Dacă va trece şi următoarea rectificare, probabil vom ajunge la 195 de milioane de euro îngropaţi în Hala Laminor; o parte din hală a fost dată în concesiune unei societăţi deţinute de un apropiat al domnului Negoiţă. Şi, coincidenţă, fix lângă Hala Laminor, urmează să se construiască un falnic complex imobiliar, evident, de către familia Negoiţă”, a adăugat Lucian Judele.

Potrivit acestuia, realizările primarului Robert Negoiţă sunt „sute de kilometri de borduri, sute de hectare de pavele şi zeci de kilometri de garduri galvanizate”.

„După cum vedeţi, şi aici, în faţa primăriei – palmieri, măslini, pavele… cum ar veni, în faţă, frumos vopsit gardul şi în spate, leopardul. (…) Noi am făcut publice, în loc să fim părtaşi, toate nenorocirile pe care le-am găsit în Primăria Sectorului 3 şi în societăţile subordonate. Pe lângă faptul că banii Sectorului 3 sunt cheltuiţi în mod iresponsabil şi netransparent, societăţile Primăriei Sectorului 3 sunt folosite în scopuri ilegale. Lucrează pe şantiere private ale familiei Negoiţă sau în zone pe care Primăria Sectorului 3 nu le administrează. Toate aceste acţiuni au dus la tragedii în care mai mulţi oameni şi-au pierdut viaţa. Avem datoria morală ca toţi cei vinovaţi, mai devreme sau mai târziu, să plătească”, a mai spus el.

Consilierul local Eugen Matei a declarat că în cei patru ani, consilierii locali USR au încercat să prioritizeze, prin amendamente: activitatea sportivă în aer liber (prin dotarea cu echipamente de calisthenics), transportul alternativ (prin parcări de biciclete securizate), deschiderea curţilor şcolilor pentru activităţi sportive, majorarea burselor şcolare, creşterea indemnizaţiilor pentru grădiniţa de vară şi programul Şcoală după şcoală, oprirea edificării unui imobil „în buza” Parcului IOR, protejarea zonei retrocedate din Parcul IOR.

„Atunci când am intrat în politică, am făcut-o pentru că m-am săturat să văd cum banii noştri, proveniţi din taxe şi impozite, care – culmea, pentru noi, an de an – sunt din ce în ce mai mari, au devenit bătaia de joc a clasei politice actuale, respectiv a Primăriei Sectorului 3 şi a familiei Negoiţă. M-am săturat să văd cum banii noştri se irosesc în proiecte inutile, spargeri de alei, de trotuare, care erau foarte OK, nu aveau absolut nimic şi nu necesitau nicio îmbunătăţire, pentru simplul motiv că trebuia să facă loc pentru alţi kilometri de pavele şi borduri”, a spus consilierul local Adrian Buduroi.

Te-ar mai putea interesa și
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
BYD pregătește lansarea unor baterii de tip „blade” mai performante
Gigantul chinez al vehiculelor electrice BYD a anunțat că va lansa o nouă generație de baterii „blade” în 2025....
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit pe Ciolacu cu 2.742 de voturi
Alegeri prezidențiale 2024. AEP a finalizat centralizarea voturilor. Călin Georgescu e pe primul loc. Lasconi l-a depășit ...
Site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenta.roaep.ro, indică luni centralizarea 100% a proceselor verbale la primul ...
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Valeriu Iftime (PNL Botoșani): Iohannis are o vină enormă în eșecul lui Nicolae Ciucă. El a stricat PNL
Liderul PNL Botoşani, Valeriu Iftime, consideră că preşedintele României, Klaus Iohannis, are o vină "enormă" în ...
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel plănuiește să renunțe la 40% din forța sa de muncă
ThyssenKrupp Steel intenţionează să renunţe la 5.000 de angajaţi până în 2030 şi la încă 6.000 prin vânzarea ...