‘Inovaţia este principala modalitate prin care o societate poate evolua şi poate răspunde provocărilor actuale, de aceea scopul nostru este să regândim societatea de mâine. Viziunea noastră este ca inovaţiile Philips să ajungă la cât mai mulţi oameni, iar până în 2025 sperăm ca peste 3 miliarde de oameni să aibă acces la produsele noastre. Până în 2015, un procentaj de 50% din totalul veniturilor obţinute de către compania noastră va proveni din vânzarea de produse verzi. Începând de acum şi până la finele anului viitor, ne vom dubla investiţiile în inovaţiile ecologice şi prietenoase cu mediul’, a afirmat van Rozen.
Conform unui studiu publicat la începutul lunii aprilie de Unlock Market Research, compania olandeză Philips se află în topul primelor zece mărci preferate de către români în domeniul tehnologiei, alături de Samsung, Apple, Sony, Google, Microsoft, HP, Facebook, Yahoo şi YouTube.
Royal Philips din Olanda este o companie de tehnologie diversificată, axată pe îmbunătăţirea vieţii oamenilor prin inovaţii relevante în domenii precum Îngrijirea sănătăţii, Stil de viaţă şi Iluminat.
Philips este cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat şi numărul trei în lume în domeniul echipamentelor medicale. Compania are aproximativ 119.000 de angajaţi în peste 60 de ţări.
În România, compania oferă servicii şi soluţii profesioniştilor şi consumatorilor prin intermediul a trei sectoare de activitate care se completează reciproc – sectorul produselor şi soluţiilor pentru domeniul sănătăţii, sectorul produselor şi soluţiilor de iluminat şi sectorul produselor Consumer Lifestyle.
La nivel global, Philips a înregistrat, în 2012, vânzări de 24,8 miliarde de euro.
Camera de Comerţ Româno-Olandeză, alături de Philips România, Ortec, Cabinetul de Avocatură Gruia Dufaut şi Ambasada Olandei, a organizat, miercuri, evenimentul ‘Oportunităţi prin inovaţie. Agenda 2014-2020: Sănătate, Eficienţa Energiei şi Managementul Apelor’.
Potrivit datelor oficiale, la 31 decembrie 2013, valoarea totală a schimburilor comerciale româno-olandeze se cifra la 3,57 miliarde euro, în creştere cu 11,77% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
Exporturile s-au situat la valoarea de 1,53 miliarde de euro (+20,17%), iar importurile la 2,035 miliarde euro (+6,17%).
Olanda s-a menţinut in clasamentul primilor 10 parteneri comerciali ai României, iar deficitul comercial al ţării noastre pe această relaţie a fost de -497,80 milioane euro, cu 140,26 milioane euro mai mic decât în anul 2012.