Autostrada A13 Sibiu – Făgăraș: Se apropie de final construirea organizării de șantier, unde urmează să fie cazați 400 de muncitori (Video)

Primele utilaje au început să lucreze pe culoarul autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș, anunță luni Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care a prezentat imagini cu organizarea de șantier unde urmează să fie cazați 400 de muncitori.
Anemona Andone - lun, 28 oct. 2024, 11:59
Autostrada A13 Sibiu - Făgăraș: Se apropie de final construirea organizării de șantier, unde urmează să fie cazați 400 de muncitori (Video)

„Mai multe echipe amenajează drumurile tehnologice care vor permite accesul în șantier. Construirea celei mai mari organizări de șantier de pe acest tronson se apropie și ea de final”, transmit cei de la DRDP Brașov.

Potrivit lor, în zona localității Cârța vor fi cazați peste 400 de angajați ai firmei din Turcia, care vor lucra la A13 Sibiu – Făgăraș.

„Organizarea de șantier va găzdui și birourile administrative precum și o zonă de producție cu stații de asfalt și betoane, precum și o platformă pentru parcarea și mentenanța utilajelor care vor lucra la autostradă”, mai spun cei de la DRDP Brașov.

 

Ei amintesc că antreprenorul turc (Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS) are la dispoziție 6,4 miliarde de lei (fără TVA) pentru construcția întregii secțiuni Sibiu – Făgăraș a A13 (68,04 km):

– Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ 105G) în lungime de 14,25 km;

– Tronsonul 2: Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km;

– Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B) în lungime de 17,61 km;

– Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) la care se adaugă drumul de legătură cu DN1 (5,6 km).

a13 makyol

7 noduri pe A13 Sibiu – Făgăraș

Pe traseul acestei secțiuni urmează să fie construite:

– 7 noduri rutiere: Boita, Avrig, Arpașu, Victoria, Sâmbătă, Ileni, Făgăraș

– 24 poduri peste autostradă

– 63 poduri peste alte tipuri de obstacole (cursuri apă, drumuri)

– 3 poduri pe drumul de legătură între autostrada și DN1, la Făgăraș

– 12 viaducte

– 2 centre de întreținere și coordonare

– 1 punct de sprijin

– 4 zone de parcare dotate cu toalete

DRDP Brașov anunța la jumătatea lunii septembrie începerea amenajării primei organizări de șantier, din cele patru de pe traseu, în zona comunei Cârța, județul Sibiu.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
România poate atrage investiţii importante în industria de apărare, după modificarea legii offset
România poate atrage investiţii importante în industria de apărare, după modificarea legii offset
România poate atrage investiţii în industria de apărare în producţia de echipamente, a declarat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, la un eveniment......
România poate deveni lider regional în industria auto şi în IT – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea
România poate deveni lider regional în industria auto şi în IT – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, ...
România poate deveni lider regional în industria auto şi în IT, a declarat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului ...
PNL solicită deblocarea procedurii la proiectul pensiilor militare – Andronache
PNL solicită deblocarea procedurii la proiectul pensiilor militare – Andronache
Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat, luni, deblocarea procedurii pentru dezbaterea proiectului privind ...
Ministrul Economiei: Unele companii de stat şi-au plătit datoriile la buget şi sunt pe profit operaţional
Ministrul Economiei: Unele companii de stat şi-au plătit datoriile la buget şi sunt pe profit operaţional
Foarte multe companii cu capital de stat şi-au plătit datoriile către buget şi sunt deja pe profit operaţional, a declarat ...