Egiptul vrea să crească producția de gaze naturale din zăcământul offshore Zohr

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, s-a întâlnit luni cu directorul general al Eni SpA, Claudio Descalzi, pentru a discuta măsuri menite să sprijine producţia de gaze, a informat grupul energetic italian, după ce statul african a fost forţat să apeleze la gazele naturale lichefiate (GNL) pentru a acoperi cererea internă, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - lun, 28 oct. 2024, 21:16
Egiptul vrea să crească producția de gaze naturale din zăcământul offshore Zohr

Egiptul intenţiona să devină un exportator major de gaze, după ce Eni a descoperit zăcământul gigant offshore Zohr în 2015, dar producţia de gaze a Egiptului este în scădere din 2021, iar în 2024 s-a situat la cel mai redus nivel din ultimii şase ani.

Producţia media la Zohr a fost de 1,9 miliarde picioare cubice pe zi (bcf/d) în primul semestru din 2024, mult sub nivelul de vârf înregistrat în 2019, sporind speculaţiile privind problemele tehnice şi oprirea investiţiilor la zăcământ. Un picior cub este echivalentul a aproximativ 0,02831685 metri cubi sau 28,3169 litri.

Vineri, directorul operaţional pentru resurse globale al Eni, Guido Brusco, a anunţat că firma italiană va începe reluarea activităţilor pentru producţia de gaze la Zohr, la începutul anului viitor.

Tot luni, Abdel Fattah al-Sisi şi Claudio Descalzi au discutat despre rolul Egiptului în dezvoltarea unui hub de gaze în estul Mediteranei, şi despre angajamentul grupului italian de a accelera decarbonizarea prin reducerea emisiilor şi alte soluţii de eficienţă energetică, se arată în comunicatul Eni.

Anterior, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Egiptul intenţionează să organizeze o licitaţie pentru a achiziţiona până la 20 de vapoare care transportă gaze naturale lichefiate pentru a satisface cererea în primul semestru din 2025.

Sursa foto: Eni.com

Te-ar mai putea interesa și
Maia Sandu anunță remanierea Guvernului Republicii Moldova dacă va câștiga un nou mandat
Maia Sandu anunță remanierea Guvernului Republicii Moldova dacă va câștiga un nou mandat
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, luni, că va remania Guvernul de la Chişinău, în cazul unei victorii în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie,......
Londra impune sancțiuni împotriva a trei agenții de presă pentru dezinformare cu privire la războiul din Ucraina
Londra impune sancțiuni împotriva a trei agenții de presă pentru dezinformare cu privire la războiul din Ucraina
Regatul Unit a impus luni sancţiuni împotriva a trei agenţii şi trei şefi din cadrul acestora, acuzaţi de încercarea ...
Claudia Griech, E.On România: “Semnalele de preț pe care le primim sunt peste cotațiile internaționale, ne întrebăm de ce se întâmplă asta”
Claudia Griech, E.On România: “Semnalele de preț pe care le primim sunt peste cotațiile internaționale, ne întrebăm ...
Claudia Griech, directorul E.On România, spune că ofertele de acum din piața de energie nu permit companiei să aibă ...
Salt Bank se va lista la Bursa de Valori, în cel mult patru ani. Cei peste 100.000 de membri fondatori vor deveni acționari direcți ai băncii – Gabriela Nistor, CEO, Salt Bank
Salt Bank se va lista la Bursa de Valori, în cel mult patru ani. Cei peste 100.000 de membri fondatori vor deveni acționari ...
În planul multianual pe care l-a conceput, SALT Bank, primul neobank românesc, își dorește ca în maximum patru ani ...