Firma Construcții Erbașu construiește la Timișoara primul ”Centru de mari arși” din România. Clădirea va beneficia de 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 12 paturi pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici, cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, o secție ATI cu 27 de paturi și un bloc operator cu 25 de săli, spații conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice etc.) și heliport, relatează RomaniaTV.net.
Spitalul va avea regimul de înălțime Subsol + Parter + 4Etaje + Etaj tehnic + Heliport, cu suprafața totală desfășurată de 21.000 mp.
Pe lângă edificarea noii clădiri, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor menționate mai sus.
Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială și are ca beneficiar final Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” prin Consiliul Județean Timiș.
”Construim în Timișoara primul „Centrul de Mari Arși” din România, un proiect care va redefini infrastructura medicală!
În ultimele luni, echipa noastră a muncit intens pentru a transforma acest proiect în realitate. Am finalizat compartimentarea și tencuirea pereților de la subsol până la etajul 2, iar acum continuăm cu armarea și cofrarea stâlpilor la etajul 3. De asemenea, ne ocupăm cu atenție de instalarea cablurilor și a sistemelor HVAC, esențiale pentru un centru medical performant”, a declarat unul dintre directorii companiei Erbașu.
Valoarea investitiei, derulata de Ministerul Sanatatii, este de 66 de milioane de euro, iar durata de executie este de 26 de luni. Conform contractului de execuție, primul Centru de Mari Arși din țară va deveni funcțional, la Timișoara, în 2025.