Aerostar raportează un profit de aproape 59 de milioane de lei pentru primele nouă luni al anului

Compania Aerostar Bacău a înregistrat, în primele nouă luni din 2024, un profit net de 58,814 milioane de lei, în scădere uşoară, cu 3,7% faţă de cel obţinut în perioada similară din 2023, de 61,09 milioane de lei, conform rezultatelor neauditate transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - vin, 08 nov. 2024, 17:19
Aerostar raportează un profit de aproape 59 de milioane de lei pentru primele nouă luni al anului

Veniturile companiei s-au ridicat la 464,9 milioane de lei, iar cheltuielile la 397,77 de milioane de lei. Profitul brut a fost, în perioada menţionată, de 67,16 milioane de lei.

Din cifra de afaceri de 419,51 milioane de lei realizată în primele nouă luni ale anului 2024, societatea a vândut produse şi servicii pe piaţa internă de 79,176 de milioane de lei, iar pe piaţa externă de 340,334 de milioane de lei, echivalent.

„În perioada de raportare, Aerostar a înregistrat un trend ascendent a vânzărilor pe pieţele de desfacere. Ponderea exporturilor în cifra de afaceri în perioada de raportare este de 81%”, se menţionează în raportul transmis BVB.

Până la finele lunii septembrie 2024, Aerostar a realizat şi pus în funcţiune investiţii în valoare de 22,168 de milioane de lei.

Aerostar, o companie cu o experienţă de peste 70 de ani în industria de aviaţie şi apărare, este furnizor semnificativ de aerostructuri, componente, ansamble şi sisteme hidraulice pentru programe globale de fabricaţie. Echipamentele, ansamblele şi piesele produse de Aerostar intră în componenţa unui mare număr de avioane comerciale: Airbus A320, A321, A330, A350, Boeing B737, B787, B767, Gulfstream G650, Dassault F7X, Bombardier Challanger seria 600 şi Global 5000/6000.

De asemenea, Aerostar este furnizor important de servicii de întreţinere la nivel industrial (lucrări de întreţinere de bază şi complexe, modificări structurale, modernizări ale sistemelor de avionică) pentru avioane comerciale Airbus familia A320 şi Boeing B737 toate seriile şi este o companie activă în programe de modernizări, integrări şi mentenanţă de sisteme de aviaţie militare şi apărare, fiind furnizor de prim rang pentru Ministerul Apărării Naţionale din România şi operator economic autorizat înscris în Registrul Unic al operatorilor economici şi al capacităţilor de producţie şi/sau de servicii pentru apărare din industria naţională de apărare.

Compania furnizează produse şi servicii în Europa, Asia, Africa, SUA şi Canada. În Europa furnizează servicii de mentenanţă pentru aviaţia civilă, produse de aviaţie (sisteme trenuri de aterizare, piese mecanice, ansamble şi subansamble), echipamente electronice şi echipamente de sol. În Asia şi Africa furnizează servicii de mentenanţă aviaţie civilă şi în Canada produse de aviaţie. În România furnizează servicii de reparaţie pentru avioane militare şi reparaţie piese şi componente electronice pentru avioane militare, modernizări, integrări şi mentenanţă pentru sistemele de aviaţie militară, servicii de reparare ale sistemelor şi ale lansatoarelor.

Aerostar este listată la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile emise fiind toate în categoria Standard. Acţionarul principal este IAROM, cu 71,49% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...