BCE caută să ţină sub control pericolele cu care se confruntă cele două bănci care încă operează într-o ţară în care nu mai au un control efectiv asupra propriilor lor activităţi, susţin sursele.
Instituţia cu sediul la Frankfurt ar putea ajusta cerinţele individuale de capital ale creditorilor, pe care supervizorii le stabilesc anual pentru a reflecta riscurile care nu sunt acoperite de cerinţele mai ample, la nivelul industriei bancare.
Reuters nu a putut stabili mărimea potenţialelor ajustări de capital pentru bănci.
În plus, BCE cere Raiffeisen o rezervă de capital pentru a reflecta expunerea sa la împrumuturile riscante pe segmentul proprietăţilor imobiliare comerciale, au declarat sursele.
Purtătorii de cuvânt ai BCE şi UniCredit nu au dorit să facă comentarii.
Un purtător de cuvânt al Raiffeisen a declarat că cerinţele de capital ale băncii vor creşte de la începutul anului viitor, dar a refuzat să comenteze informaţiile Reuters.
Un capital ca rezervă pentru Rusia ar fi echivalentul unui cost suplimentar pentru continuarea activităţii în această ţară, la aproape trei ani de de la invadarea Ucrainei.
Raiffeisen şi UniCredit, cele mai mari bănci străine de pe piaţa rusă, sunt extrem de lente în reducerea activităţilor, ceea ce provoacă tensiuni cu autorităţile de reglementare.