Gigantul Continental, unul dintre cei mai mari angajatori din România, a înrăutăţit, pentru a doua oară în acest an, previziunile privind vânzările anuale

Producătorul german de componente auto şi anvelope Continental AG a înrăutăţit luni, pentru a doua oară în acest an, previziunile privind vânzările anuale, din cauza cererii slabe din industrie în Europa şi America de Nord, chiar dacă a raportat un profit trimestrial peste aşteptări, transmit Bloomberg şi Reuters. Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în România, din 1999 şi până acum, are peste 20.000 de angajaţi în ţara noastră şi deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București.
AGERPRES - lun, 11 nov. 2024, 11:39
Gigantul Continental, unul dintre cei mai mari angajatori din România, a înrăutăţit, pentru a doua oară în acest an, previziunile privind vânzările anuale

Acum, Continental se aşteaptă în 2024 la vânzări între 39,5 şi 42 miliarde de euro, faţă de un nivel anterior de 40 – 42,5 miliarde de euro previzionat în august, revizuirea fiind în întregime cauzată de evoluţiile diviziei ContiTech.

Prognoza din august reprezenta o înrăutăţire a previziunilor, la acel moment Continental citând cererea mai slabă de automobile în Europa şi pentru înlocuirea anvelopelor în America de Nord.

Totuşi, în trimestrul trei din 2024 profitul s-a situat la 873 milioane de euro, depăşind estimările cu aproximativ 11%, pe fondul disciplinei în materie de preţuri şi al reducerilor de costuri la divizia sa de componente auto, care ar urma să fie scindată până la finalul lui 2025.

Anul acesta, Continental anunţase concedieri la această divizie, care are aproximativ 100.000 de angajaţi.

„Continental nu se aşteaptă la o redresare a afacerilor industriale în trimestrul patru din 2024, dar înregistrăm progrese în programul de reducere a costurilor”, se arată în comunicatul dat luni publicităţii de grupul german.

Continental, Robert Bosch GmbH şi ZF Friedrichshafen AG îşi reduc cheltuielile pentru a face faţă declinului din sectorul auto. Clienţii lor, inclusiv Volkswagen AG şi Mercedes-Benz Group AG, îşi reduc eforturile de electrificare, ca răspuns la cererea slabă, astfel încât furnizorii care investesc în noile tehnologii se confruntă cu dificultăţi.

Împreună, Bosch şi ZF intenţionează să concedieze peste 20.000 de angajaţi, iar Schaeffler AG a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să renunţe la 4.700 de angajaţi în Europa şi să închidă două fabrici.

Continental se numără printre giganţii industriali germani care au fost afectaţi de tranziţia la o economie mai curată. Tranziţia este una deosebit de dificilă pentru sectorul auto german, care a crescut graţie producţiei unor automobile de calitate, echipate cu motoare cu combustie, şi care beneficia de sute de producători locali de componente.

În perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Te-ar mai putea interesa și
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor fără fum
Philip Morris România lansează pliculețele cu nicotină, fără tutun, ZYN pentru a accelera tranziția către un viitor ...
Consecventă cu angajamentul său de a accelera tranziția către un viitor fără țigări, Philip Morris România (PMI) își adaugă în portofoliul de produse fără fum, destinate exclusiv......
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Ce crede Călin Georgescu despre euro, bănci şi economie: „Relaţiile cu FMI, inutile şi dezavantajoase”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut cele mai multe voturi la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
E oficial. Călin Georgescu şi Elena Lasconi merg în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2024
Rezultate finale oficiale. După numărarea tuturor proceselor verbale din toate secţiile de votare, candidaţii Călin ...
Evenimentele iernii 2024
Evenimentele iernii 2024
Iarna anului 2024 aduce o mulțime de evenimente interesante în România și în alte locuri din Europa! Aici sunt câteva ...